VIDEO Armata americană va avea rachete spațiale SpaceX. Vor ajunge într-o oră în orice colț al lumii

DE Adina Mutăr | Actualizat: 06.02.2024 - 09:09
Armata americană va avea rachete spațiale SpaceX. Va ajunge într-o oră în orice colț al lumii - Foto: SpaceX

Armata americană va avea rachete spațiale SpaceX. Vor ajunge într-o oră în orice colț al lumii. Pentagonul este în discuții cu SpaceX cu privire la achiziționarea de vehicule de lansare spațială Starship pentru misiuni sensibile, cu risc ridicat.

SHARE

Armata americană va avea rachete spațiale SpaceX. Vor ajunge într-o oră în orice colț al lumii.

În prezent, guvernul SUA se bazează pe contractori non-militari pentru a lansa încărcături utile pentru diverse operațiuni, inclusiv lansări de sateliți, și nu are propriile vehicule de lansare spațială pe care le-ar putea desfășura într-un scenariu potențial de urgență. 

SpaceX lucrează deja cu Air Force și Space Force la programul „Rocket Cargo”, care urmărește să livreze rapid marfă și posibil personal, oriunde pe Pământ unde există un loc propice pentru o aterizare.

Aviation Week  a fost prima care a raportat despre interesul Pentagonului pentru Starship, în urma comentariilor făcute de un oficial SpaceX la Conferința de Mobilitate Spațială din Orlando, Florida, la 30 ianuarie.

În cele din urmă, SpaceX intenționează ca sistemul Starship să transporte echipaj și încărcătură pe orbita Pământului, Lună și Marte, dar se află încă într-o dezvoltare relativ timpurie a testelor de zbor.

Colonelul Eric Felt, director de arhitectură spațială pentru Biroul Secretarului Forțelor Aeriene pentru Achiziție și Integrare Spațială, a discutat despre nevoia potențială de a transfera dreptul de proprietate asupra vehiculelor de lansare spațială către guvern în ritm accelerat în anumite circumstanțe.

SpaceX lucrează cu armata americană la planurile acesteia din urmă de a livra rapid marfă esențială în întreaga lume, cu un preaviz scurt, prin rachete spațiale, ce ar avea o utilitate evidentă în scenariile de conflict, scrie The War Zone.

Faptul că armata lucra cu SpaceX, alături de alți parteneri din industrie, la planurile menționate a fost dezvăluit inițial în 2020.

Citește și: VIDEO Cum arată avionul spațial militar secret al SUA, X-37B, testat pe o nouă orbită, mai înaltă

Vorbind cu publicul la întâlnirea virtuală a Asociației Naționale de Transport a Apărării, generalul Stephen R. Lyons, anterior comandant al Comandamentului Transporturilor din SUA (TRANSCOM), a declarat că scopul pentru viitor al Departamentului de Defensivă este să dezvolte un proiect prin care echivalentul în greutate al unui C-17 Globemaster III (aproximativ 85,5 tone) să poată fi livrat oriunde în lume într-un oră.

Citește și: NASA și SpaceX, compania lui Elon Musk, au trimis un echipaj spre Staţia Spaţială Internaţională.

Forțele Aeriene se așteaptă la o demonstrație completă a conceptului de cargo al rachetei până în 2026. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te