„Vânați” cu sancțiuni mai ales în UE și SUA, bogătașii ruși se mută în Dubai și Turcia

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 26.04.2022 - 17:44
Dubai, hub-ul comercial al monarhiei din Golful Persic și capitala economică a EAU, este una dintre principalele noi destinații ale bogătașilor ruși. / Foto: infobae.com
7-8 imobile, cumpărate zilnic de ruși în Turcia, cu bani cash. / Foto: somersetcountygazette.co.uk

Sancțiunile impuse Rusiei pentru războiul din Ucraina și „vânătoarea” oligarhilor începută mai ales în UE și SUA i-a determinat pe bogătașii ruși să-și caute refugii în locuri unde pot investi liniștiți. Emiratele Arabe Unite, mai ales Dubai, și Turcia au fost luate cu asalt.

SHARE

Oligarhii ruși încearcă să uite de Londra, Geneva, Zurich, zona lacului Como din Italia și alte locuri europene preferate până la începerea războiului din Ucraina și să găsească locuri în care pot investi liniștiți.

Piețele imobiliare din Emiratele Arabe Unite, mai ales Dubai, și Turcia au fost luate cu asalt de rușii cu bani care încearcă să scape de sancțiunile impuse Rusiei de americani, britanici și europeni, în urma invadării sângeroase a Ucrainei.

Citește și: Oligarhii ruși: cine sunt, de ce sunt atât de bogați, de ce au fost sancționați și cum au răspuns

Chiar dacă Turcia şi Emiratele Arabe Unite au criticat ofensiva Rusiei în Ucraina, Guvernul de la Ankara s-a opus adoptării unor sancţiuni ONU împotriva Rusiei iar cele două ţări au păstrat relaţii relativ bune astfel că există în continuare zboruri directe între Moscova şi Istanbul, ceea ce oferă ruşilor, şi banilor lor, o oportunitate de investiţii.

Proprietate de minimum 750.000 de dirhami, pentru viza de rezidență în Dubai

Dubai, hub-ul comercial al monarhiei din Golful Persic și capitala economică a EAU, este una dintre principalele noi destinații ale bogătașilor ruși, relatează rfi.fr, citând experți în afaceri imobiliare.

Thiago Caldas, directorul companiei imobiliare Modern Living, de exemplu, a declarat că a angajat trei agenţi vorbitori de limba rusă pentru a se întâlni cu clienţii ruşi, al căror număr a crescut de zece ori comparativ cu situaţia din urmă cu un an.

Citește și: Cum au spălat oligarhii ruși miliarde de dolari cumpărând apartamentele de lux în New York

„Suntem o companie care ajută alte companii să se înființeze în Dubai și observăm o creștere semnificativă a numărului de antreprenori ruși care doresc să-și înființeze compania aici. Față de nivelul de dinainte de criză, voi spune că există o creștere de cinci până la zece ori mai mare decât era înainte”, a spus și George Hojeige, director general al Virtuzone, explicând că firma sa primește săptămânal între 50 și 100 de noi cereri de la întreprinzători ruși, care vor să obțină dreptul de rezidență în Dubai și să-și protejeze activele financiare.

Cel mai ușor mod de a obține dreptul de rezidență în Dubai sunt investițiile imobiliare. Cine cumpără un imobil de cel puțin 750.000 de dirhami (circa 200.000 de euro) poate solicita o viză de rezidență valabilă trei ani și care poate fi înnoită. Iar cine investește și mai mult, în funcție de sumă, poate obține și o „viză de aur”, cu o durată și mai lungă.

Citește și: Turcia joacă la două capete: Condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia, dar îi primește pe oligarhi

7-8 imobile, cumpărate zilnic de ruși în Turcia, cu bani cash

"Vindem în fiecare zi până la şapte sau opt unităţi unor clienţi ruşi (...) Cumpără cu bani gheaţă, deschid conturi bancare în Turcia sau aduc aur ", a declarat Gul Gul, co-fondatorul firmei imobiliare Golden Sign din Istanbul, potrivit euronews.com.

„Sunt clienţi care cumpără chiar şi trei-cinci apartamente", a subliniat co-fondatorul firmei imobiliare Gul Gul, precizând și că „este vorba de ruşi înstăriţi, nu de oligarhi”.

În Turcia, străinii care cumpără cel puțin o proprietate imobiliară de 250.000 de dolari și o păstrează timp de trei ani pot obţine paşaport turcesc.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te