HAMAS amenință SUA, după trimiterea USS Gerald R. Ford în Mediterana: Un război împotriva Palestinei

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.10.2023 - 08:49
USS Gerald R. Ford, - Foto: Profimedia images
Teroriștii Hamas - Foto: Profimedia images

Gruparea teroristă Hamas care a făcut masacrat în weekend peste 700 de persoane și a rănit altele peste 2.000 amenință că trimiterea de către SUA a unui grup de atac cu portavioane reprezintă o "agresiune împotriva poporului palestinian".

SHARE

Gruparea militantă islamistă Hamas a acuzat duminică Statele Unite că participă la "agresiunea împotriva poporului palestinian" prin trimiterea unui grup de atac al portavioanelor Marinei în estul Mării Mediterane.

HAMAS amenință SUA, după trimiterea USS Gerald R. Ford în Mediterana: Un război împotriva Palestinei

"Aceste mișcări nu ne sperie poporul nostru și nici rezistența sa, care va continua să ne apere poporul și locurile noastre sfinte", a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Kassem, într-un comunicat.

Şeful Pentagonului a explicat, într-o informare publicată pe site-ul oficial defense.gov, că pe lângă portavionul USS Gerald R. Ford, în Marea Mediterană, în ajutorul Israelului, vor ajunge şi un crucişător, distrugătoare cu rachete ghidate, dar şi escadrile de avioane de luptă F-35, F-15, F-16 şi A-10.

Generalul Lloyd Austin a explicat că guvernul SUA va pune "rapid" la dispoziţia armatei israeliene echipamente şi resurse suplimentare, inclusiv muniţii.

USS Gerald R. Ford, un portavion cu propulsie nucleară, a navigat împreună cu Marina italiană la începutul acestei săptămâni, potrivit rețelelor de socializare ale navei, ceea ce o plasează în apropierea Israelului.

Foto: USS Gerald R. Ford - Profimedia images

Portavionul va fi însoțit de distrugătoare cu rachete ghidate și de crucișătoare cu rachete ghidate, care sunt alte două clase de nave de război ale Marinei Militare.

Citește și: În războiul Israelului din Orientul Mijlociu, Ucraina pierde finanțare și arme. E mâna lui Putin?

Generalul Lloyd Austin a subliniat angajamentul ferm al Statelor Unite în sprijinul Forțelor de Apărare ale Israelului și a poporului israelian.

Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat sâmbătă că "nu este un moment în care vreo parte ostilă Israelului să exploateze aceste atacuri pentru a obține avantaje".

Reamintim că Hamas, ca și Hezbollah, a fost desemnată ca organizație teroristă de către Statele Unite, Uniunea Europeană și Israel.

Citește și: VIDEO Israelul s-a declarat în stare de război cu „oricare” inamic. Atacă Gaza și sudul Libanului

Israelul îl acuză pe inamicul său înrăit, Iranul, că susține Hamas.

Un oficial din administrația președintelui american Joe Biden a declarat sâmbătă că nu este încă clar dacă Iranul a jucat un rol direct în atacurile din acest weekend asupra Israelului, dar că nu există nicio îndoială că Hamas este finanțat, echipat și înarmat de Iran, potrivit CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te