Un canadian a fost condamnat pentru terorism după ce a ucis o familie musulmană

DE Edi Neagu | 15.06.2021 - 08:13
Cei patru membri ai familiei Afzaal uciși în atac. FOTO: cbc.ca

Canadianul a lovit cu mașina sa o familie musulmană formată din cinci membri. Patru dintre cei cinci membri ai familiei au murit pe loc iar un băiat de 9 ani a scăpat cu viață.

SHARE

Presupusul autor al unui atac cu maşină berbece care a ucis patru membri ai unei familii musulmane la 6 iunie în Canada a fost inculpat pentru terorism, au anunţat luni anchetatorii şi Parchetul, notează AFP.

Suspectul în vârstă de 20 de ani, Nathaniel Veltman, a apărut pentru scurt timp luni dimineaţă în faţa unei instanţe din London, oraşul din sudul provinciei Ontario unde a avut loc tragedia la 6 iunie.

În cursul unei prime audieri săptămâna trecută, el fusese deja inculpat pentru patru capete de acuzare de crimă cu premeditare şi o tentativă de crimă după atacul pe care premierul canadian Justin Trudeau l-a descris drept un act "terorist".

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT De ce Popoviciu nu va fi extrădat: România a închis ochii la corupția judecătorului de caz

"Procurorii generali la nivel federal şi provincial şi-au dat consimţământul pentru a iniţia proceduri în materie de terorism, subliniind că crimele şi tentativa de crimă constituie, de asemenea, activitate teroristă", a declarat Poliţia Regală Canadiană (RCMP, Poliţia Federală), într-un comunicat după audiere.

Atacatorul nu face parte dintr-o grupare extremistă

Tânărul, fără antecedente penale şi nicio afiliere cunoscută cu vreo organizaţie extremistă, a declarat că deocamdată nu are avocat. Nathaniel Veltman urmează să se prezinte din nou la o audiere programată pentru 21 iunie.

CITEȘTE ȘI: Premierul ceh, după ce PE a cerut oprirea plăților către firmele sale: Kovesi e un „bici”

Când a fost arestat, purta o vestă asemănătoare cu o vestă antiglonţ şi o cască.

Potrivit poliţiei din London, Nathaniel Veltman a lovit intenţionat cu camioneta sa familia Afzaal în cadrul unui "act premeditat şi planificat, motivat de ură".

Cinci membri ai aceleiaşi familii au fost loviţi în timp ce aşteptau să traverseze la o intersecţie din oraşul London, la 200 km sud-vest de Toronto. Cei doi părinţi, fiica lor de 15 ani şi bunica au fost ucişi, însă fiul lor de 9 ani, rănit grav, a supravieţuit.

Micul Fayez a putut părăsi spitalul şi a fost încredinţat membrilor familiei sale, au informat luni mai multe media canadiene, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.