Un bihorean a furat banii copiilor de alocații și a scăpat doar cu o suspendare

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.08.2022 - 11:14
Un bihorean a furat banii copiilor de alocații și a scăpat binemerssi cu o suspendare/FOTO: Profimedia

Un caz de furt a scandalizat opinia publică din Bihor după ce un bărbat care furat banii copiilor de alocații și i-a cheltuit în interes personal a scăpat cu o simplă condamnare cu suspendare.

SHARE

Un bărbat care a cheltuit în interes personal alocaţiile şi despăgubirile plătite copiilor săi de pe urma accidentului în care le-a murit mama a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii.

Neobişnuitul proces a fost declanşat în 2018 de procurorii din Aleşd, care l-au trimis în faţa instanţei pe bărbat sub acuzaţia de gestiune frauduloasă şi o pagubă de peste 100.000 euro în dauna celor trei copii ai săi, doi băieţi gemeni şi o fetiţă.

A furat banii copiilor pentru a-și cumpăra case și mașini

În rechizitoriul înaintat Judecătoriei Aleşd se arată că cei trei copii au rămas orfani în urma unui tragic eveniment rutier produs pe 26 august 2014, pe o autostradă din apropiere de Torino, unde microbuzul în care se afla femeia în vârstă de 25 ani a fost lovit de un camion. Tânăra a suferit leziuni grave şi a murit în elicopterul care o transporta la spital.

Citește și: În faliment nedeclarat, Bucureștiul primește Metrorex, companie cu datorii de 3,7 miliarde de lei

Judecătorii italieni l-au obligat pe asigurator la plata unor daune morale de câte 210.000 euro în favoarea copiilor şi de 160.000 euro pentru tată, magistraţii dispunând ca bărbatul să investească banii minorilor în titluri de stat sau în depozite bancare purtătoare de dobândă şi să depună dovada. Lucru care, însă, nu s-a întâmplat, potrivit Ebihoreanul.

Citește și: VIDEO Buncărul „apocaliptic” de lângă Polul Nord, conceput pentru a preveni extincția oamenilor

Bunicii copiilor au descoperit furtul

Inculpatul a acționat cu intenție directă atunci când și-a însușit banii din contul minorilor, deși dispunea și el de o sumă substanțială după moartea soției sale (160.000 euro), prevăzând și dorind ca acei bani să-i profite lui, în detrimentul copiilor săi minori, aflați de altfel în îngrijirea bunicilor materni”, au concluzionat procurorii, care l-au trimis pe individ în judecată pentru gestiune frauduloasă, arătând că „şi-a construit imobile, şi-a achiziţionat maşini şi alte bunuri pe banii copiilor săi.

Verdictul instanței: „Hoțul nu conştientizează gravitatea faptelor sale”

Sentința subliniază că bihoreanul nu are ocupație sau loc de muncă şi este anchetat şi pentru abandon de familie, deoarece nu şi-a achitat obligaţiile faţă de copiii aflaţi în grija bunicilor.

„Instanţa apreciază că acesta nu conştientizează gravitatea faptelor sale”, i-a reproşat judecătorul, obligându-l ca, pe perioada supravegherii, să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, să urmeze un program de reintegrare socială şi să comunice, periodic, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te