VIDEO Buncărul „apocaliptic” de lângă Polul Nord, conceput pentru a preveni extincția oamenilor

DE Alin Crișan | Actualizat: 04.08.2022 - 21:52
Buncărul din Svalbard - Foto: Captură Youtube

Un buncăr de beton, care se află la marginea lumii locuibile, se află pe un versant acoperit de zăpadă și care deține cheia aprovizionării cu alimente a întregii lumi.

SHARE

Buncărul de provizii din Svalbard conține semințe pentru peste 1,1 milioane de tipuri de plante, copaci și culturi, în cazul în care speciile ar dispărea sau ar fi distruse de dezastre naturale sau inevitabile.

Citește și: VIDEO Hulk de Iran a fost umilit în ring, la debut. Iranienii sunt revoltați: „Ne-a făcut de râs”

În cazul în care ar dispărea culturi vitale, am putea să le cultivăm din nou și să prevenim foametea. Un concept sumbru și apocaliptic, dar din ce în ce mai important pe măsură ce planeta vede impactul schimbărilor climatice.

Buncărul, situat pe insulele Svalbard, la aproximativ 500 de mile de Polul Nord, este construit să reziste la toate formele de catastrofe naturale, cum ar fi cutremurele, incendiile și războaiele.

Citește și: Ministrul Economiei: Marii consumatori trebuie să aibă contracte de energie şi gaz

De la roșiile sălbatice din Galapagos până la dovlecii cultivați de triburile nativilor americani, așa-numitul buncăr „apocaliptic” conține semințe pentru aproape toate plantele imaginabile.

Acesta este descris de Crops Trust ca fiind „polița de asigurare supremă pentru aprovizionarea cu alimente a lumii” la urma urmei, dispariția unor plante precum cultura grâului ar fi la fel de ireversibilă ca și anihilarea dinozaurilor și ar însemna că nu am mai putea mânca niciodată pâine. O soartă de neimaginat.

Citește și: VIDEO Cinci rachete balistice chinezești au căzut în zona economică exclusivă a Japoniei

În interiorul camerei blindate care este complet interzisă publicului, semințele sunt păstrate în ambalaje din folie de aluminiu de trei straturi și depozitate în cutii.

Temperaturile sub zero grade, aerul uscat și depărtarea de civilizația generală fac din Svalbard locul perfect pentru acest scop, semințele sunt în prezent depozitate la -18C, potrivit alephnews.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.