Un afacerist milionar a "picat" pentru a 27-a oară examenul de Bacalaureat. Vrea o viață de student

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.06.2023 - 19:09
sursa foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

După ce a ratat pentru a 27-a oară "gaokao", dificilul examen chinez care asigură accesul într-o universitate, milionarul Liang Shi se întreabă, la vârsta de 56 de ani, dacă va putea să îşi împlinească vreodată visul de a se înscrie la Universitatea Sichuan.

SHARE

Liang Shi poate fi mândru de succesul său în domeniul afacerilor, după ce și-a început cariera ca angajat într-o uzină și a reușit să își dezvolte propria companie de materiale de construcții, care a avut un mare succes și l-a transformat într-un milionar.

Un afacerist milionar a "picat" pentru a 27-a oară examenul de Bacalaureat

Cu toate acestea, el se confruntă încă cu frustrări din cauza faptului că nu a obținut un scor suficient de mare la examenul "gaokao" (echivalentul examenului de Bacalaureat n.red) pentru a fi admis la prestigioasa Universitate Sichuan, care își poartă numele provinciei sale natale din sud-vestul Chinei.

La vârsta de 16 ani, Liang Shi nu a reușit să treacă acest examen și a încercat de aproape zece ori să se înscrie la bacalaureatul chinez, dar fără succes. Din păcate, a fost nevoit să renunțe pentru că atinsese limita de vârstă (25 de ani) impusă în acea perioadă.

Citește și: Putin se răzbună pe Ucraina după ce a fost umilit de Wagner. 500 kg de bombe au lovit Herson

După anularea limitei de vârstă în 2001, el a văzut o nouă șansă și a încercat pentru a 27-a oară în 2023. Această încercare a fost, ca de fiecare dată, marcată de sacrificii și dedicare: trezeați în fiecare dimineață devreme, petrecea 12 ore în fața manualelor școlare, fără alcool, distracții sau jocul său preferat, mah-jong, alături de prieteni.

Vineri seara, la fel ca sute de mii de liceeni din provincia sa natală, Liang Shi s-a conectat pe internet pentru a afla rezultatele examenului. În timp ce își aștepta punctajul, a observat din privirile dezamăgite ale jurnaliștilor care îl urmăreau în fiecare an că nu a reușit din nou.

Citește și: Putin a pierdut războiul din Ucraina. Când își va strânge „jucăriile mortale” și va pleca acasă?

Rezultatul obținut în acest an l-a făcut să aibă îndoieli. "Mă așteptam că punctajul meu nu va fi suficient pentru a intra la Universitatea Sichuan. Dar nu credeam că punctajul meu nu îmi va permite să fiu admis la nicio universitate, nici măcar la cele mai puțin cotate", a declarat el pentru AFP.

Deși până acum nu s-a descurajat niciodată, Liang Shi începe să pună sub semnul întrebării continuarea eforturilor sale. "Dacă nu văd îmbunătățiri reale, mă gândesc că poate nu merită să mai încerc. Am muncit din greu în fiecare zi. În acest moment, nu știu dacă voi încerca din nou anul viitor", a adăugat el, arătându-se obosit.

Cu toate acestea, renunțarea îi este greu de imaginat pentru milionarul chinez. "Dacă renunț să mai particip la gaokao, fiecare ceașcă de ceai pe care o voi bea în restul vieții mele va avea gustul regretului", a mărturisit el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te