Ultimatum. Naționaliștii britanici cer străinilor să vorbească doar engleza sau să plece acasă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.02.2020 - 18:29

Poliția britanică a lansat o anchetă după ce un afiș xenofob a fost postat într-un bloc din Norwich care îndemna rezidenții străini să vorbească engleza sau să plece în țările de unde au venit., informează euronews.

SHARE

Nota intitulată „Happy Brexit Day”, nesemnată, a fost găsită în Winchester Tower din Norwich, estul Angliei, vineri dimineață, cu câteva ore înainte ca Marea Britanie să părăsească oficial Uniunea Europeană la ora 2300 GMT, după 47 de ani.

Pe afiș scria: „Întrucât avem în sfârșit marea noastră țară înapoi, există o singură regulă în Winchester Tower care trebuie să fie clară pentru rezidenți. Nu tolerăm oamenii care vorbesc alte limbi decât engleza în apartamente. Acum avem din nou țara noastră, iar limba engleză, a reginei, este limba vorbită aici. Dacă vreți să vorbiți limba maternă din oricare ar fi țara de unde ați venit vă sugerăm să vă întoarceți în locul acela și să returnați apartamentele consiliului, ca să poată fi repartizate englezilor și să ne întoarcem la normalitatea de dinainte ca voi să infectați această insulă cândva măreață. Este o alegere simplă, respectați regula majorității sau plecați.Nu va mai dura mult până ce guvernul nostru va implementa regulile care îi pun pe britanici în față. Deci, evoluați sau plecați. Dumnezeu să țină Regina, guvernul ei și pe adevărații patrioți.”

Potrivit BBC, afișele au fost lipite pe ușa de la scara de incendiu, la etajul 15. Poliția Norfolk a confirmat pentru Euronews și a precizat că „problema este tratată ca un incident de ordine publică agravat rasial".

Consiliul municipal Norwich a comunicat că orașul „are o istorie mândră de a fi primitor”. „Nu vom tolera acest comportament. Luăm acest lucru foarte în serios și încurajăm rezidenții să ia contact cu noi sau cu poliția, dacă au probleme”.

Inspectoratul pentru Pompieri și Salvare al Majestății Sale a avertizat, de asemenea, forțele de poliție ale țării să se pregătească pentru o creștere a incidentelor rasiale, după ce țara va părăsi UE.

Mai multe incidente au fost semnalate chiar în ziua ieșirii formale din UE, când manifestanți extremiști au ars steagul UE.

Într-un discurs la Universitatea din Zürich, Elveția, la 19 septembrie 1946, marele strateg britanic Winston Churchill a vorbit despre necesitatea unei federații, Statelor Unite ale Europei, ca un antidot la naționalismul extrem care a devastat părți ale bătrânului continent.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.