Trump spune că se așteaptă să fie arestat marți și cere proteste naționale: „Luați țara înapoi!”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.03.2023 - 14:29
Trump spune că se așteaptă să fie arestat marți și cere proteste naționale: „Luați țara înapoi!” - Foto: Profimedia Images

Fostul președinte american Donald Trump a declarat că se așteaptă să fie arestat marți și își îndeamnă susținătorii să iasă și să protesteze în valuri pentru „a-și lua țara înapoi”.

SHARE

"Scurgerile ilegale de informații de la un birou corupt și extrem de politic al procurorului districtual din Manhattan ... indică faptul că, fără ca nicio infracțiune să poată fi dovedită ... candidatul republican de departe cel mai important și fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, va fi arestat marți", a scris Donald Trump pe site-ul Truth Social.

Trump spune că se așteaptă să fie arestat marți și cere proteste naționale: „Luați țara înapoi!”

Un purtător de cuvânt al lui Trump a declarat că fostul președinte nu a fost anunțat de vreo arestare. Trump nu a furnizat nicio dovadă a scurgerilor de informații de la biroul procurorului districtual și nu a discutat despre posibilele acuzații în postarea sa.

"Protestați, luați națiunea noastră înapoi!", a spus Trump, ai cărui susținători au luat cu asalt clădirea Capitoliului SUA pe 6 ianuarie 2021, pentru a încerca să anuleze înfrângerea sa la alegerile prezidențiale din 2020.

Foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Citește și: Spionii lui Putin se infiltrează în Georgia printr-o schemă veche, ca „turiști”

Ancheta are loc în contextul în care Trump încearcă să obțină nominalizarea republicană pentru președinție în 2024.

Niciun președinte american - în timpul mandatului sau după - nu s-a confruntat cu acuzații penale. Trump a declarat că va continua campania electorală chiar dacă va fi acuzat de o infracțiune.

Citește și: Assad i-a oferit lui Putin baze extinse și permanente în Siria și mercenari pentru Ucraina

Un purtător de cuvânt al procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, al cărui birou investighează o plată de 130.000 de dolari pentru tăcere pe care fostul avocat personal al lui Trump, Michael Cohen, a făcut-o actriței porno Stormy Daniels, a refuzat să comenteze.

Surse au declarat că biroul lui Bragg a prezentat dovezi unui mare juriu cu privire la această plată, care a avut loc în ultimele zile ale campaniei electorale a lui Trump din 2016, în schimbul tăcerii doamnei Daniels cu privire la o aventură pe care aceasta a declarat că a avut-o cu Trump cu un deceniu înainte.

Trump a negat că aventura a avut loc și a calificat ancheta dlui Bragg drept o „vânătoare de vrăjitoare”.

Un alt martor este așteptat să se prezinte luni în fața marelui juriu american, la cererea avocaților lui Trump, a declarat sâmbătă o persoană familiarizată cu această chestiune.

Declarația lui Trump, potrivit căreia se așteaptă să fie arestat marți, se bazează pe informațiile din presă potrivit cărora biroul lui Bragg se va întâlni cu forțele de ordine pentru a se pregăti pentru o posibilă punere sub acuzare, a declarat persoana, care a vorbit sub protecția anonimatului.

Președintele republican al Camerei Reprezentanților din SUA, Kevin McCarthy, a denunțat sâmbătă ancheta.

"Iată că o luăm de la capăt - un abuz scandalos de putere din partea unui procuror radical care lasă criminali violenți să scape în timp ce urmărește o răzbunare politică împotriva președintelui Trump", a declarat McCarthy pe Twitter, potrivit ndtv.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te