Trei țări asiatice confiscă proprietățile cetățenilor care participă la războiul din Ucraina

DE Elena Andrei | 23.09.2022 - 17:31
Trei țări asiatice confiscă proprietățile cetățenilor care participă la război/Foto: Ministry of Defense of Kyrgyzstan

Guvernele din Kazahstan, Uzbekistan și Kârgâzstan din Asia Centrală și-au avertizat cetățenii cu privire la pedepse cu închisoarea și confiscarea proprietăților pentru participarea la războiul din Ucraina.

SHARE

Cetățenii acestor țări se vor confrunta cu pedepse penale și cu confiscarea proprietății în țara lor de origine pentru participarea la ostilități, a relatat agenția de știri Anadolu.

Ambasada Kârgâzstanului de la Moscova a emis o declarație în care se arată:

„În legătură cu adoptarea de către Duma de Stat a Federației Ruse a unor acte legislative, care prevăd dobândirea simplificată a cetățeniei ruse de către străinii care au semnat un contract pentru a servi în rândurile armatei ruse, îi avertizăm pe cetățenii din Kârgâzstan care se află temporar în Rusia să nu participe la conflicte armate sau la acțiuni militare pe teritoriul unor state străine pentru care a fost stabilită răspunderea penală".

Uzbekistanul și Kazahstanul au declarat, de asemenea, că cetățenii lor vor fi trași la răspundere penală în țara lor de origine dacă vor participa la războiul din Ucraina.

Citește și

VIDEO Revoluția rusă va fi televizată. Propagandiștii lui Putin își critică liderul în direct

VIDEO Putin rămâne singur. Rușii fug, sar pe geam, își rup mâinile, ca să scape de înrolare

Cetățenii din Kârgâzstan ar putea fi condamnați la închisoare pentru o perioadă de 5 până la 10 ani și confiscarea proprietății pentru participarea la război.

În Kazahstan, participarea cetățenilor la conflicte armate sau ostilități pe teritoriul oricărei țări străine se pedepsește cu închisoare de la 5 la 9 ani.

Ambasada Uzbekistanului în Federația Rusă a declarat că îi avertizează pe compatrioți să nu se alăture batalioanelor de voluntari și/sau să nu participe la ostilități pe teritoriul unor țări străine, pentru care a fost stabilită răspunderea penală.

În Uzbekistan, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 10 ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.