Traficul începe să se reia pe podul care leagă Crimeea de Rusia

DE Alexandru Pop | Actualizat: 09.10.2022 - 22:26
Podul are o importanţă extrem de simbolică pentru Rusia, deoarece leagă Rusia continentală de Crimeea. A fost inaugurat cu multă fanfară de Putin însuşi în 2018 - Foto: Profimedia Images

Traficul începe să se reia pe podul care leagă peninsula ucraineană Crimeea de Rusia, avariat sâmbătă mai devreme de o explozie. Serghei Aksionov, șeful administraţiei rusiești în Crimeea susține că Structura lungă de 19 kilometri rămâne deocamdată închisă pentru camioane.

SHARE

Şeful administraţiei instalate de Rusia în Crimeea anexată, Serghei Aksionov, a declarat sâmbătă seara că podul peste strâmtoarea Kerci a fost redeschis parţial pentru trenuri şi maşini, transmit DPA și Agerpres.

Structura lungă de 19 kilometri rămâne deocamdată închisă pentru camioane, a scris el pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Anterior, Ministerul rus al Transporturilor precizase că cele două benzi neavariate ar putea fi folosite în continuare.

Citește și: Putin a împlinit 70 de ani în buncăr de teama succesorului și cu acces la butonul nuclear. Scenarii

Operatorul serviciului de transport feroviar de pasageri din Crimeea, compania Grand Service Express, a anunţat că primele două trenuri au plecat din oraşele Simferopol şi Sevastopol din peninsulă către Moscova şi Sankt Petersburg.

O explozie puternică a lovit podul sâmbătă dimineaţa devreme, obstrucţionând o importantă rută de aprovizionare a trupelor ruseşti. Cel puţin trei persoane au murit, au declarat oficiali ruşi.

Imaginile de după explozie arată o bandă rutieră distrusă şi piese de maşini care plutesc în apa de dedesubt, precum şi mai multe vagoane incendiate ale unui tren de marfă care ar fi transportat motorină.

Citește și: VIDEO Rușii cu ochii pe România: RAF a livrat zilnic arme din Pakistan pentru Kiev via Cluj

Cauza exactă a exploziei rămâne necunoscută. Până acum, Rusia a declarat că un camion a explodat, fără a stabili vreo responsabilitate. Numeroşi oficiali ucraineni s-au bucurat de acest incident, dar nu au declarat încă în mod categoric că este vorba de un atac.

Secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Olexi Danilov, a postat imagini cu structura în flăcări alături şi Marilyn Monroe cântându-i preşedintelui american John F. Kennedy "La mulţi ani, domnule preşedinte", în 1962.

Videoclipul lui Danilov a fost distribuit pe scară largă pe reţelele de socializare, mulţi comentând că era nevoie de un cadou special pentru ziua de naştere a lui Putin, care a împlinit vineri 70 de ani.

Podul are o importanţă extrem de simbolică pentru Rusia, deoarece leagă Rusia continentală de Crimeea. A fost inaugurat cu multă fanfară de Putin însuşi în 2018.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te