Tânăra care a ucis de una singură 5 teroriști Hamas. A organizat operațiunea care a salvat orașul

DE Daniel Toșa | Actualizat: 13.10.2023 - 14:14
Inbar Lieberman Tânăra care a ucis de una singură 5 teroriști Hamas - Foto: Twitter (Colaj)

În mijlocul conflictului intens dintre Israel și Hamas, o tânără eroină de 25 de ani a condus o operațiune de asalt asupra teroriștilor care i-au invadat orașul. În loc să se ascundă, ea a strâns armele și a format o echipă de 12 membri ai echipei de securitate a kibbutzului.

SHARE

Inbar Lieberman, coordonatoarea de securitate a comunității sale, a organizat o operațiune eficientă, salvând kibbutzul înainte de a deveni scena unui masacru.

Tânăra care a ucis de una singură 5 teroriști Hamas. A organizat operațiunea care a salvat orașul

În dimineața de sâmbătă, la Nir Am, când sirenele au început să urle și exploziile au zguduit zona, oamenii au fugit în adăposturi. Inbar a realizat rapid că acest atac nu era unul obișnuit. În loc să se ascundă, ea a fugit și a strâns armele pe care le avea ascunse în mai multe locuri și a format o echipă de securitate a kibbutzului de 12 membri.

Inbar a coordonat un contraatac eficient care a oprit un membru al Hamas să pătrundă în orașul său.

Citește și: Mărturia cutremurătoare a unui român surprins de atacurile din Israel: „Explozia m-a aruncat pe usă”

Tatăl ei, Ofer Lieberman, a povestit: "Curentul a fost întrerupt din cauza rachetelor și ea a decis să nu-l repornească, astfel încât nimeni să nu poată deschide porțile kibbutzului. Când a pornit alarma de securitate a hotărât să-și înarmeze noua brigadă de partizani și să-i plaseze în poziții de atac."

Cum a reușit tânăra de 25 de ani să își protejeze orașul de asaltul teroriștilor Hamas

Echipa condusă de Inbar a reușit să împiedice un număr de aproximativ 20 de atacatori ai Hamas să se apropie de oraș, iar ea însăși a eliminat cinci teroriști. Lupta a continuat timp de trei ore, până când forțele de securitate israeliene au sosit să ofere sprijin.

Citește și: Teroriștii Hamas nu vor să-i lase pe civilii palestinieni să iasă din Gaza. „Coridor umanitar? Nu!”

Eforturile Inbar au prevenit o tragedie, salvând "zeci de vieți" și asigurând că niciun locuitor al orașului său nu a fost rănit, în timp ce un număr de atacatori au fost înfrânți.

Inbar, care este și tatuatoare, a împărtășit pe rețelele sociale: "Încă nu pot să asimilez totul... Atât de mulți oameni sunt încă acolo, luptând pentru viețile lor, și au fost atât de mulți, luptând alături de mine și în jurul meu."

Sâmbătă dimineața, Israelul a fost orbit de un atac sângeros al Hamas, care a provocat mii de morţi și sute de ostatici. Atacul violent a marcat cel mai recent conflict dintre Israel și Hamas, care a luat viața a peste 2.000 de oameni, potrivit Mirror.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te