Surse britanice: Prigozin, „bucătarul” lui Putin, trage sfori să-i ia locul. Are „conexiuni”

DE Elena Andrei | Actualizat: 06.10.2022 - 21:05
Putin și „bucătarul” său, Prigozin/foto: Profimedia Images

Putin „va fi răsturnat de generalii ruși printr-o lovitură de stat dacă decide să atace Ucraina cu arme nucleare pentru a-și susține războiul eșuat”, susține o sursă britanică, expertă în „afaceri cu Rusia”. Iar Prigozin e în „cărți”.

SHARE

Vladimir Putin riscă să stârnească o revoltă în armată împotriva lui sau să moară dacă va încerca să lanseze un atac nuclear într-o încercare disperată de a-și asigura victoria în Ucraina, susține un expert britanic.

„Putin ar declanșa o lovitură de stat la Kremlin dacă ar ordona un atac nuclear,” a declarat sursa. .

Acest lucru se întâmplă în contextul în care lider rus a anexat săptămâna aceasta patru regiuni din estul Ucrainei, în urma unei serii de „referendumuri" sub amenințarea armelor, catalogate drept „o farsă” de către comunitatea internațională în general.

Între timp, forțele ucrainene continuă să îi forțeze pe ruși să se retragă din zonele anexate, pregătind o posibilă înfrângere umilitoare pentru Putin - o înfrângere căreia mulți experți cred că nu i-ar putea supraviețui.

Elita militară a Moscovei crede că amenințările camarilei de la Kremlin de a folosi arme nucleare funcționează deocamdată ca pârghie împotriva Occidentului, în timp ce submarinul Belgorod încărcat cu rachetele nucleare Poseidon bântuie prin Marea Barenț, fără să i se cunoască misiunea.

Citește și

VIDEO Serviciile secrete ale SUA: Ucrainenii, implicați în asasinarea Dariei Dughina. „I-am certat”

Polonia, în discuții pentru a găzdui pe teritoriul său și a avea acces la arsenalul nuclear al NATO

Dar, potrivit mai multor surse, inclusiv din interiorulKremlinului, un ordin adevărat de a se folosi arme nucleare ar fi blocat de generalii armatei.

„În fața nesăbuinței lui Putin și a necesității de a preveni utilizarea armelor nucleare, este foarte probabil ca armata să organizeze o lovitură de stat pentru a-l detrona”, au declarat surse de la Kremlin pentru The Mirror.

Însă mai există și un al doilea grup pregătit pentru „detronarea” lui Putin, format chiar din membri ai administrației prezidențiale, acoliți, foști spioni KGB și foști militari, condus de Evgheni Viktorovici Prigozin. 

Sursele spun că cel mai probabil înlocuitor al lui Putin din acest grup este chiar omul lui de încredere, Prigozhin, 61 de ani, supranumit „Bucătarul”, pentru că firma sa de catering de lux a lucrat pentru Kremlin. 

În plus, tot lui Prigozin serviciile secrete occidentale îi atribuie și coordonarea armatei de troli a Kremlinului și a celei de hackeri.

„Bucătarul” a fost de curând ridicat la nivel federal, fiind numit reprezentant în Crimeea, poate să fie îndepărtat de la Kremlin.

Însă este de așteptat ca Prigozin chiar să ordone un atac nuclear, pe care l-a tot „prezis” și este posibil ca generalii ruși să-l aibă în „vizor”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te