Statele Unite, un apropiat aliat al Israelului, au citat eforturile diplomatice ca fiind motivul obiecției, spunând că o discuție a Consiliului nu va fi productivă, dar au lăsat ușa deschisă pentru o posibilă întâlnire marți, au spus diplomații.
Consiliul format din 15 membri s-a întâlnit privat de două ori săptămâna aceasta cu privire la cele mai grave ostilități din regiune din ultimii ani, dar până acum nu a putut emite o declarație publică, deoarece SUA nu cred că ar fi de ajutor, au spus diplomații.
Astfel de declarații sunt convenite prin consens. Toți cei 15 membri ai Consiliului trebuie să fie de acord cu reuniunea virtuală.
Citește și
Israelul cere ONU să condamne atacurile dinspre Gaza
VIDEO Clădirea postului de televiziune palestinian Al-Aqsa, distrusă de tiruri israeliene
Israelul și-a declanșat ofensiva asupra militanților din Gaza după ce Hamas a tras rachete asupra orașelor Ierusalim și Tel Aviv ca represalii pentru ciocnirile poliției israeliene cu palestinienii lângă moscheea al-Aqsa din Ierusalimul de Est, ca urmare a unui ordin de evacuare a șapte familii de palestinieni în favoarea coloniștilor evrei.
Statele Unite au trimis un emisar în regiune pentru a negocia încetarea ostilităților, dar până acum fără rezultat. Nici eforturile Egiptului, Qatarului și Națiunilor Unite nu au oferit până acum niciun semn de progres.
„Consiliul de securitate și comunitatea internațională ar trebui să facă tot posibilul pentru a contribui la evitarea unei crize pe scară largă", a declarat miercuri ambasadorul ONU al Norvegiei, Mona Juul.