SUA: Hillary Clinton ar putea intra în cursa pentru Casa Albă

DE Adelina Sahlean | 30.09.2019 - 13:34
Hillary Clinton/Foto: US News & World Report

Informații provenite din mai multe surse, inclusiv de la apropiații fostului secretar american de stat, sugerează faptul că Hillary Clinton ar putea să intre cât de curând în competiția pentru obținerea nominalizării Partidului Democrat la alegerile pentru Casa Albă din 2020.

SHARE

Aceasta ar fi a treia încercare a fostei Prime Doamne si senator de New York de a ajunge în fotoliul de președinte al Statelor Unite, după ce primele două eforturi au fost zădărnicite de Barack Obama (în fața căruia a pierdut nominalizarea democraților în 2008) și Donald Trump, republicanul fiind cel care a învins-o în scrutinul prezidențial din noiembrie 2016, potrivit presei americane citată de G4media.

Posibila decizie de participare a lui Clinton în cursa pentru Casa Albă, alături de alți 19 candidați democrați, este privită cu un amestec de speranță, îndoială și suspiciune de democrati, dar si de analiștii americani. În timp ce unii afirmă că șansele ei de a obține mandatul de președinte al SUA sunt mari, alții cred că eforturile sale de a-l învinge pe Trump vor fi, din nou, inutile.

Mai mult, analiștii americani cred că șansele lui Hillary Clinton de a intră în cursa și a obține nominalizarea Partidului Democrat au crescut semnificativ după ce Joe Biden pare să piardă teren în cursa internă din cauza scandalului de corupție din Ucraina, iar senatoarea Elizabeth Warren este acum pe primul loc în mai multe sondaje de opinie. Senatoarea de Massachussetts nu este însă susținută de marii donatori democrați de pe Wall Street, îngrijorati de planurile acesteia împotriva băncilor și corporațiilor mari, precum și de „taxa pe bogăție” pe care ea o pregătește. De aceea posibila confruntare dintre Warren și Trump la alegerile din luna noiembrie a anului viitor este, cel puțîn pentru unii dintre democrați, un moment extrem de dificil, iar singura salvare ar putea veni, în opinia acestora, doar de la Hillary Clinton.

Clinton însasi a alimentat informațiile că și-ar putea anunța candidatura, după ce, într-un e-mail către susținători, ea a scris recent: „Aș dori să aud ce gândești.” Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite a adăugat că în ultima perioadă a vorbit cu americanii despre probleme cheie, inclusiv reforma imigrației și alegerea democraților „la toate nivelurile” în 2020.

În sfârsit, toate speculațiile recente despre posibilele intenții ale lui Clinton au făcut că pariorii să-i îmbunătătească mult șansele de a se încrie în scrutinul de anul viitor, o decizie cel puțin interesantă dacă ne gândim că e vorba de un politician care nici măcar nu e înscris în mod oficial în cursa electorală.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te