Stop Russian Aggression Moldova prezintă proiectul "Simbolul Victoria"

DE Florin Budescu | Actualizat: 20.02.2024 - 20:56
Stop Russian Aggression Moldova prezintă proiectul "Simbolul Victoria" - Foto: Profimedia Images
Stop Russian Aggression Moldova prezintă proiectul "Simbolul Victoria" - Foto: Profimedia Images

Stop russian aggression Moldova prezintă proiectul "Simbolul Victoria". Echipa de activiști de la Stop Russian Aggression Moldova anunță lansarea proiectului "Drumul către pace - victoria Ucrainei".

SHARE

Stop russian aggression Moldova prezintă proiectul "Simbolul Victoria". Echipa de activiști de la Stop russian aggression Moldova anunță lansarea proiectului "Drumul către pace - victoria Ucrainei", în ajunul celei de-a doua aniversări a invaziei în Ucraina.

Inițiativa își propune să atragă atenția asupra realității războiului din Ucraina, declanșat de agresiunea rusiei împotriva unui stat neutru și pașnic, cum era Ucraina până pe 24 februarie.

Stop russian aggression Moldova prezintă proiectul "Simbolul Victoria"

Proiectul are ca scop exprimarea sprijinului pentru poporul ucrainean, solidaritatea și recunoștința pentru pacea din Moldova, care este rezultatul curajului armatei ucrainene.

Despre proiect:

Cu sprijinul Ministerului Culturii al Moldovei, Ministerului Apărării al Moldovei și al Muzeului Militar-Istoric al Ucrainei, un tanc rus rus ars va fi instalat în Chișinău, ca simbol al victoriei inevitabile a Ucrainei, precum și a victoriei democrației și libertății asupra agresiunii și violenței, pe care Rusia de azi le reprezintă.

Simbolul va servi și ca amintire a realității războiului în curs și a consecințelor acestuia, din cauza acțiunilor agresive ale ocupanților.

Misiunea:

Stop russian agression Moldova își propune să atragă atenția fiecărui cetățean asupra realității îngrozitoare a războiului și să aducă în atenția societății necesitatea sprijinului pentru Ucraina.

Proiectul urmărește să sublinieze importanța solidarității cu Ucraina pentru un viitor liber și pașnic.

Susţinere:

Ministerul Culturii și Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi-au exprimat sprijinul pentru proiect, care va fi realizat în conformitate cu legislația și normele Republicii Moldova, privind acordarea în folosință temporară a valorilor culturale.

Cuvântul organizatorilor:

"Această acțiune este importantă pentru Moldova, deoarece demonstrează poziția noastră în sprijinul păcii, care este posibilă doar cu victoria Ucrainei. Nu putem rămâne indiferenți când Rusia continuă agresiunea și politica imperialistă îndreptată nu numai împotriva Ucrainei, ci și împotriva țării noastre.

Prin urmare, țara noastră nu poate rămâne neutră. Acest tanc este un simbol al victoriei pe care o așteptăm cu toții de atâta timp", a remarcat Diana Derevianko, organizatorul acțiunii Stop russian aggression Moldova.

Foto: Profimedia Images

După încheierea expoziției din Chișinău, intenționăm să găsim parteneri în România pentru transferul expoziției la Iași, București și alte orașe care pot găzdui exponatul.

Suport din partea Muzeului Militar-Istoric Național al Ucrainei:

"Sprijinim inițiativa Stop russian aggression Moldova. Această acțiune este importantă pentru a demonstra nestrămutata spirit de rezistență al Ucrainei și eficacitatea luptei împotriva unei țări teroriste", se arată în comunicatul muzeului.

Suport din partea Ambasadei Ucrainei în Moldova:

Ambasada Ucrainei în Moldova a informat "Europa Liberă" că este la curent cu inițiativa activiștilor și o consideră utilă și oportună:

"Acesta va fi un element important în creșterea conștientizării cetățenilor moldoveni despre realitatea în care trăiesc ucrainenii de 2 ani din cauza războiului rusiei împotriva Ucrainei".

Contracararea dezinformării:

Forțele pro-ruse au început o campanie de discreditare a activiștilor, însă Stop russian aggression Moldova îndeamnă publicul să înțeleagă și să sprijine pacea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te