Starea de sănătate a lui Celine Dion s-a înrăutățit. Artista a pierdut controlul propriului corp

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.12.2023 - 19:47
Starea de sănătate a lui Celine Dion s-a înrăutățit. Sora ei a făcut declarații - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Starea de sănătate a lui Celine Dion s-a înrăutățit. Sora ei a făcut declarații. Ce se întâmplă cu artista și cât de tare a avansat boala.

SHARE

Starea de sănătate a lui Celine Dion s-a înrăutățit. Sora ei a făcut declarații. Ce se întâmplă cu artista și cât de tare a avansat boala. 

Starea de sănătate a lui Celine Dion s-a înrăutățit

Celine Dion a dezvăluit în urmă cu un an că suferă de sindromul persoanei rigide, tulburare neurologică rară. Acum, sora ei a dat o actualizare despre starea ei.

Celine Dion și-a pierdut controlul asupra mușchilor din cauza bolii, spune sora ei.

În urmă cu un an, vedeta canadiană a dezvăluit că a fost diagnosticată cu afecțiunea incurabilă care provoacă rigiditate musculară și spasme.

Citește și: Nicolas Cage, devastat după moartea fostei soții, Lisa Marie Presley. „Lumina toată casa”

După ce a anulat datele turneului, ea le-a oferit fanilor o actualizare emoționantă, spunând că suferă de spasme care i-au afectat „fiecare aspect” al vieții, provocând dificultăți atunci când mergea și oprind-o să-și folosească corect corzile vocale.

Sora ei Claudette Dion a dezvăluit acum că „nu are controlul asupra mușchilor ei”.

Într-un interviu în limba franceză pentru postul canadian 7 Jours, ea a spus: „Ceea ce mă doare este că a fost întotdeauna disciplinată. A muncit mereu din greu”.

A anulat toate concertele din cauza bolii

În mai, Celine Dion a fost nevoită să anuleze concertele rămase din turneul mondial.

„Nu este corect pentru tine să continui să amâni spectacolele și, deși îmi rupe inima, cel mai bine este să anulăm totul acum până când sunt cu adevărat gata să mă întorc din nou pe scenă”, a spus ea atunci.

Sora ei a spus că este încă visul lor că se va întoarce pe scenă - dar nu era clar în ce calitate va putea.

"Corzile vocale sunt mușchi, iar inima este, de asemenea, un mușchi. Acesta este ceea ce vine să mă ia", a spus ea, potrivit news.sky.com.

Ea a spus că, deoarece boala este atât de rară, nu s-au făcut atât de multe cercetări în ea - iar unii și-au „pierdut speranța”.

Dar fanii cântăreței sunt în spatele ei, a spus ea, dezvăluind că a primit multe mesaje și cadouri.

Ce este sindromul persoanei rigide?

Potrivit Institutului Național de Tulburări Neurologice și AVC din SUA, sindromul persoanei rigide (SPS) este o tulburare neurologică rară, cu caracteristici ale unei boli autoimune.

Pe site-ul său, institutul spune că SPS se caracterizează prin „rigiditatea musculară fluctuantă a trunchiului și a membrelor și o sensibilitate crescută la stimuli precum zgomotul, atingerea și suferința emoțională, care pot declanșa spasme musculare”.

„Pozițiile anormale, adesea cocoșate și înțepenite, sunt caracteristice tulburării”, se spune.

„Oamenii cu SPS pot fi prea cu dizabilități pentru a merge sau a se mișca, sau le este frică să părăsească casa, deoarece zgomotele străzii, cum ar fi sunetul unui claxon, pot declanșa spasme și căderi”.

Citește și: Celine Dion, de nerecunoscut. Are Sindromul Persoanei Rigide. „Devii statuie în propriul corp”

Se spune că boala afectează de două ori mai multe femei decât bărbații și că „oamenii de știință nu înțeleg încă ce cauzează SPS, dar cercetările indică faptul că este rezultatul unui răspuns autoimun care a dispărut în creier și măduva spinării”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te