Spitalul de campanie din combinatul Azovstal de la Mariupol a fost lovit de o bombă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.04.2022 - 18:15
Combinatul Azovstal din Mariupol/ FOTO: Profimedia

Un comandant militar ucrainean ascuns în interiorul oțelăriei Azovstal din Mariupol a declarat pentru Sky News că o bombă aeriană rusă a lovit un adăpost dintr-un spital de campanie din cadrul uzinei.

SHARE

Maiorul Serhii Volina, comandantul Brigăzii 36 a armatei ucrainene, a declarat că o bombă aeriană a aterizat în apropierea spitalului unde sute de persoane primeau tratament.

„Situația este dificilă. Aproximativ 600 de persoane au răni de diferite grade de gravitate. Avem civili răniți. În ceea ce privește sprijinul medical, acesta este absent. Noaptea trecută, o bombă aeriană a lovit direct adăpostul spitalului militar", a declarat maiorul.

Militarul a descris pagubele suferite de unitatea medicală.

„Sala de operații a fost complet distrusă, nu mai putem opera răniții. Situația este critică. Sprijinul medical este absent. Condițiile în care militarii și civilii, copiii și bătrânii încearcă să supraviețuiască sunt pur și simplu oribile", a precizat maiorul ucrainean.

Citește și: Pravda: Rusia amenință că va lovi România cu rachete. Bucureștiul ar putea invada Transnistria

Marți, Kremlinul a susținut că Putin i-a spus președintelui turc Erdogan că nu sunt în desfășurare operațiuni militare în Mariupol.

Cu toate acestea, imaginile și informațiile care vin din oraș arată că asaltul rusesc continuă.

„În cursul nopții trecute, au avut loc peste 50 de atacuri aeriene. Nu mă refer nici măcar la sistemele de artilerie de pe nave, bazate pe navele de război rusești, de la artileria de la sol. Tancurile și alte echipamente militare trag cu focuri de armă de la mică distanță asupra zonelor rezidențiale, asupra oricăror clădiri. Inamicul culcă la pământ orice infrastructură aflată în zona noastră Pot spune că orașul este dincolo de pragul unei catastrofe umanitare. A fost complet șters de pe fața pământului. Garnizoana ucraineană de la Mariupol menține liniile de apărare la lucrările Azovstal și pe căile de acces către acesta. Restul teritoriului este controlat de trupele rusești", a spus maiorul Volyna.

Maiorul Volina a declarat că unitatea sa cere o trecere sigură pentru toți civilii și pentru oamenii săi.

Citește și: Rachetele cu care Putin amenință România pot avea focoase nucleare și pot fi lansate de pe submarin

„Cerem o extracție sigură spre teritoriul unei țări terțe din orașul Mariupol, spre un teritoriu unde civilii, militarii și răniții vor fi în siguranță... Credem că o operațiune militară ar provoca multe victime și ar dura mult timp. Vom suferi pierderi, vor fi răniți și morți", a adăugat el.

Potrivit primarului din Mariupol, care nu se mai află în oraș, peste 21.000 de civili au murit de când a început asaltul rusesc, la sfârșitul lunii februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te