Speranţe nule de găsire în viaţă a persoanelor date dispărute după explozia de la Leverkusen

DE Daniel Toșa | 29.07.2021 - 14:30
Speranţe nule de găsire în viaţă a persoanelor date dispărute după explozia de la Leverkusen/FOTO: Unsplash

Cei cinci angajaţi daţi dispăruţi în urma unei explozii, marţi, într-o instalaţie de tratarea deşeurilor în Germania, care s-a soldat cu doimorţi, probabil că au murit, a anunţat Frank Hyldmar, CEO-ul grupului Currenta, proprietarul instalaţiei, o fostă filială a Bayer.

SHARE

„Estimăm, din nefericire, că nu-i vom găsi pe dispăruţi în viaţă”, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, la Leverkusen (vest), Frank Hyldmar.

Patru dintre cele cinci persoane date dispărute sunt angajaţi ai Currenta, iar a cincea este un coleg de la o societate externă, a precizat el.

Explozia, care s-a auzit pe o rază de câtea zeci de kilometri, a degajat o imensă coloană de fum negru.

Directorul parcului industrial specializat în chimie - în apropierea cătuia a avut loc sinistrul - Lars Friedrich a recunoscut marţi că speranţa de a găsi dispăruţii în viaţă scad.

Citește și: Conflictul Ana Maria Popescu-Novak: „Nu înțeleg de ce s-a supărat, că ia 80.000 de euro de la stat”

Operaţiuni de salvare au avut loc miercuri, însă au fost îngreunate de căldura care se degajă în continuare la faţa locului.

Salvatorii este necesar să ţină totodată cont de o posibilă prezenţă a unor substanţe toxice, deoarece deflagraţia a provocat un incendiu la cuve cu solvenţi chimici.

ANALIZE TOXICOLOGICE ÎN CURS

În vederea protejării de eventuale consecinţe nocive, populaţia din Leverkusen a fost îndemnată marţi să se închidă înăuntru, un avertisment ridicat marţi seara.

„Acţionăm pentru a determina cauzele accidentului”, a anunţat Frank Hyldmar, care consideră că este prea devreme pentru a pronunţa în acest sens.

Citește și: Florin Salam, odă pentru Anaser Duduianu, interlopul fugit din țară după denunțul manelistului

Explozia - care a rănit, de asemenea, 31 de persoane, între care una grav - a provocat un şoc la Leverkusen, un oraş industrial cu aproximativ 160.000 de locuitori şi un fief al gigantului Bayer.

Autorităţile le-au cerut locuitorilor „să se ducă în camere închise, să oprească climatizarea şi, ca măsură de precauţie, să ţină ferestrele şi uşile închise”.

Riveranilor li se recomanda miercuri să nu atingă reziduuri ale sinistrului şi să spele fructele şi legumele din grădină.

Analize toxicologice sunt în continuare în curs.

Pagubele ar fi putut fi şi mai grave. Un al doilea rezervor, care conţine 100.000 de litri de deşeuri toxice extrem de inflamabile ar fi putut exploda, a anunţat ministrul de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia Herbert Reul. 

Acest pericol a fost îndepărtat prin intervenţia a peste 300 de pompieri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te