Un copil ucrainean, ai cărui părinți au fost uciși în război, și-a mâncat jucăriile de foame

DE Alin Crișan | Actualizat: 14.11.2022 - 19:50
Familia care l-a adoptat pe micul Ilya - FOTO: CNN

Când forțele ruse le-au invadat țara la sfârșitul lunii februarie, Vladimir Bespalov și Maria Bespalaya s-au temut că visul lor de a întemeia o familie s-a terminat. 

SHARE

„Îmi amintesc foarte clar acea dimineață de 24 februarie”, a spus Vladimir Bespalov, un tânăr de 27 de ani, despre prima zi de război. „Ne-am gândit că am întârziat. Ne-am dat seama că suntem deja în stare de război și am crezut că nu mai putem adopta.”

Citește și: Premierul Ciucă nu e de acord cu Ciolacu: Pensiile cresc cu 15% la toată lumea. Ne costă 15 miliarde

„Așteptam să câștigăm mai mulți bani, să avem o mașină mai bună, să cumpărăm o casă și să construim ceva pentru copiii noștri. Dar când a început războiul, ne-am gândit de ce să nu adoptăm un copil acum și să realizăm aceste lucruri împreună ca familie.”

În acea zi, cuplul căsătorit, care locuia în estul Ucrainei, a postat un apel pe rețelele de socializare. „Vrem să adoptăm orice băiat sau fată, orice nou-născut sau copil”.

Săptămâni mai târziu, acel mesaj avea să ajungă la un voluntar care îi ajuta pe cei care fugeau din Mariupol. Locuitorii au fost forțați să fugă, în timp ce trupele ruse loveau orașul cu artileria. Printre supraviețuitori s-a numărat și Ilya Kostushevich, un băiețel în vârstă de 6 ani, orfan. Ambii părinți au fost uciși în prima săptămână de război.

Citește și: Nume celebre pe lista absenților de la Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022: Erau redutabili

Mama lui a fost lovită de rachetele artileriei ruse în timp ce căuta mâncare pentru familia ei, au aflat Bespalov și Bespalaya de la autorități. Fără să știe de soarta soției sale, tatăl lui Ilya a mers să o caute a doua zi, dar a sfârșit în același mod. 

Micul Ilya a povestit cum a fost lăsat la casa unui vecin, unde s-a adăpostit într-un subsol rece și întunecos timp de mai multe săptămâni. I s-a făcut atât de foame încât a început să-și mănânce jucăriile, a spus Bespalaya.

În aprilie, au primit în sfârșit apelul pe care îl sperau, de la un voluntar din Mariupol: este aici un băiat fără părinți, îl puteți adopta?

Citește și: ANPC avertizează: „Citiți eticheta produselor de post pentru a nu fi induși în eroare”

În dimineața următoare, au pornit în călătoria de două zile cu mașina spre Dnipro, unde locuia Ilya, pentru a-l întâlni pe băiatul care avea să devină parte din familia lor.

Bespalov și Bespalaya sunt acum tutorii legali ai lui Ilya. Ei sunt o familie mică de mai bine de șase luni și plănuiesc să-l adopte oficial cât mai curând posibil. Toate procesele de adopție sunt în prezent suspendate în Ucraina din cauza legii marțiale.

Citește și: Autor de șlagăre nemuritoare, Gabriel Dorobanțu a fost declarat demodat. A fost „călcat” de hackeri

Ca orice părinți, tânărul cuplu îl protejează pe Ilya, adăpostindu-l de ororile războiului cât pot de bine și încercând să-i ofere un sentiment de siguranță și stabilitate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te