Acordul a fost semnat de ministrul rus al comerţului, Denis Manturov, şi de Nenad Popovic, ministru sârb fără portofoliu.
Potrivit oficialului sârb, ţara sa va fi a doua, după Rusia, care va produce acest vaccin.
Institutul Torlak, specializat în cercetare în domeniul vaccinurilor şi virusologiei, va obţine licenţa pentru producerea vaccinului Sputnik V în Serbia. Un prim ciclu de producţie ar putea furniza 4 milioane de doze.
Aproape 4.000 de copii ar putea ajunge înapoi în orfelinate, asistenții maternali aleg pensia
Serbia utilizează Sputnik V de la începutul anului
Serbia utilizează Sputnik V de la începutul anului, în paralel cu vaccinuri produse de companii occidentale şi cu Sinopharm, dezvoltat de China.
Serbia a vaccinat până acum 1,8 milioane de persoane, al doilea bilanţ dintre ţările din Europa, după Marea Britanie. A doua doză a fost deja administrată unui număr de 666.000 de persoane.
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) încă analizează vaccinul Sputnik V pentru a decide dacă îi va acorda autorizare de utilizare în Uniunea Europeană.
Un nou motiv de supărare pe Vlad Voiculescu: Ministerul a șters crucile Catedralei din Timișoara
Tot joi, preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat că Serbia va fi prima ţară europeană care va produce vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19.
Un acord pentru construirea unei fabrici cu finanţare din China şi Emiratele Arabe Unite va fi semnat în termen de două săptămâni, a spus şeful statului sârb, aflat într-o vizită la Abu Dhabi.
'Vom începe să producem vaccinul pe 15 octombrie', a precizat preşedintele la postul naţional de televiziune RTS.