Scenariu: Putin atacă flancul estic al NATO, unde se află și România. 300.000 de sodați, mobilizați

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.01.2024 - 12:16
Scenariu: Putin atacă flancul estic al NATO, unde se află și România. 300.000 de sodați, mobilizați - Foto: Profimedia Images (Imagine cu rol ilustrativ)

Scenariu de război arată că Putin atacă flancul estic al NATO, unde se află și România. 300.000 de sodați vor fi mobilizați de NATO pentru a menține pacea în Estul Europei.

SHARE

Documentul mai spune că situația ar putea escalada iarna viitoare. Asta, după ce în primăvară REusia va mobiliza alți 200.000 de soldați. Rusia vrea să lanseze o mare ofensivă îm potriva Ucrainei în primăvara - vara acestui an

În vara anului 2025, NATO ar putea desfășura în cele din urmă 300.000 de soldați pe flancul estic al NATO.

În timp ce Ucraina dorește un summit la cel mai înalt nivel pe tema planului său de pace, președintele rus Vladimir Putin are probabil alte intenții.

Citește și: FOTO Ucrainenii au spulberat cu rachete HIMARS oficialii ruși care se bucurau că au capturat un sat

Potrivit unui plan de exerciții al Ministerului german al Apărării, liderul de la Kremlin ar putea pregăti un atac hibrid împotriva NATO încă din iarna viitoare. Acest lucru a fost raportat de ziarul "Bild".

În raportul secret, Ministerul german al Apărării prezintă în detaliu o posibilă "cale spre conflict" între Rusia și alianța occidentală de apărare. Atât acțiunile rusești, cât și cele occidentale sunt descrise lună de lună. Printre altele, Germania se așteaptă la mobilizarea a sute de mii de soldați NATO și la o iminentă izbucnire a războiului în vara anului 2025, potrivit Bild.

Citește și: Promisiunile lui Vladimir Putin: ”Rusia va fi o putere suverană și autosuficientă sau nu va exista”

Putin va ataca flancul estic al NATO.

Manevre rusești pe scară largă începând cu luna septembrie

Rusia vrea să cheme în curând încă 200.000 de oameni în armată pentru a lansa o nouă ofensivă împotriva Ucrainei începând din primăvară. În lunile de vară, Rusia ar urma apoi să înceapă atacuri din ce în ce mai deschise împotriva Occidentului - inclusiv atacuri cibernetice de amploare.

Manevrele de amploare "Zapad 2024", cu 50.000 de soldați în vestul Rusiei și în Belarus, ar urma să înceapă în septembrie. La sfârșitul anului, ar urma să aibă loc o invazie rusă a unor zone din estul Ucrainei, după care NATO ar urma să desfășoare aproximativ 300.000 de soldați pe flancul estic al Ucrainei în "Ziua X", în vara anului 2025.

Diferite scenarii luate în considerare

Ministerul Apărării nu a dorit să comenteze aceste informații. Doar atât: "În principiu, pot să vă spun că luarea în considerare a diferitelor scenarii - chiar dacă sunt extrem de improbabile - face parte din activitatea militară de zi cu zi, în special în cadrul antrenamentelor", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru Bild.

Chiar săptămâna trecută, experții suedezi în securitate au avertizat asupra pericolului unui război cu Rusia. "Mulți au spus-o înaintea mea, dar permiteți-mi să o spun în virtutea funcției mele: ar putea avea loc un război în Suedia", a declarat Carl-Oskar Bohlin, ministrul suedez al Apărării Civile. Toată lumea trebuie să se pregătească pentru "cel mai rău scenariu", cum ar fi un război cu Rusia, înainte de a fi prea târziu, a declarat Bohlin.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te