Scandal monstru în Italia. O doctoriță româncă a recunoscut ca a vaccinat fals 300 de oameni

DE Daniel Toșa | 28.12.2022 - 09:44
Scandal monstru în Italia. O doctoriță româncă a recunoscut ca a vaccinat fals 300 de oameni - FOTO: Profimedia

Scandal mare în Italia după ce medicul român Daniela Grillone Tecioiu a recunoscut că a vaccinat "la chiuvetă" sute de persoane printre care și campioana la tenis Camila Giorgi.

SHARE

Sunt circa 300 de persoane care au primit Green Pass fără să se vaccineze cu serul Covid. Cea care a organizat o întregă rețea pentru „vaccinarea falsă” este o doctoriță născută în România, și care profesează în Italia.

Dr. Daniela Grillone Tecioiu este medic chirurg afiliat la ULSS din Vicenza specializată în ozonoterapie, pentru combaterea celulitei și a ridurilor.

Zilele trecute a explodat cazul a două vedete, cântăreața Madame și jucătoarea de tenis Camila Giorgi, ambele acuzate că au eludat obligația de Green Pass prin achiziționarea de certificări false în perioada pandemiei.

Citește și: Războiul secret al Israelului. Armata așteaptă ordin să atace unitățile nucleare ale Iranului

În centrul anchetei se află dr. Daniela Grillone Tecioiu, 57 de ani, medic generalist cu cabinet în Vicenza, specializat în medicină estetică și ozonterapie.

Certificate de vaccinare false

Femeia este acuzată de anchetatori că ar fi eliberat "Green Pass" (Certificate de vaccinare) fără vaccinare, ea s-a justificat susținând că a făcut acest lucru „în cazurile de pacienți care s-ar fi expus unor riscuri pentru sănătate dacă ar fi fost administrat vaccinul”.

Citește și: Adio ajutor pentru români: Guvernul renunță la compensarea cu 50 de bani a combustibilului

Pe scurt, oameni care s-ar fi putut confrunta cu efecte adverse, chiar grave. Din acest motiv, oameni din fiecare regiune a Italiei au apelat la ea, pentru a eluda obligația: printre pacienți se aflau și două VIP-uri, cercetate acum pentru fals.

După cum a explicat Corriere della Sera, justificările făcute în fața procurorului de cele două VIP-uri „au coincis cu o mărturisire completă a doctoriței care fusese arestată la sfârșitul lunii februarie împreună cu soțul ei Andrea Giacoppo și cu cel care a fost succesorul ei, nefrologul Erich Goepel Volker, 64 de ani din Malo, care din noiembrie 2021 a fost medic generalist suplinitor într-un cabinet în Fara Vicentino”.

Între timp, cei doi medici au revenit în libertate și au obținut posibilitatea de a reveni să-și exercite profesia de la Autoritatea Locală de Sănătate.

Prin încrucișarea datelor pacienților imunizați de Grillone, anchetatorii au deschis o nouă linie de investigație care vede deocamdată cincisprezece persoane investigate, acuzate de fals. Printre aceștia se numără medici, asistente și promotori farmaceutici. Dar și Madame și Camila Giorgi din Vicenza, câștigătoare a Canada Open 2021 și actual numărul unu la tenisul feminin italian.

Pe lângă Giorgi, cei doi frați ai ei Amadeus și Leandro, mama lor Claudia Fullone și tatăl lor-antrenor Sergio Luis Giorgi sunt de asemenea cercetați de parchetul Vicenza. Deja se discută posibilitatea ca artista Madame, numele de scenă al Francescăi Calearo, să fie exclusă de la Sanremo.

Cum justifică medicul român vaccinarea falsă?

„S-au făcut vaccinuri false, dar doar persoanelor care aveau patologii, care riscau să moară dacă făceau un vaccin” a recunoscut dr. Daniela Grillone Tecioiu.
„Am făcut-o pentru a le proteja sănătatea” așa s-a justificat dr. Daniela Grillone Tecioiu în fața anchetatorilor.

Medicul, specializat în medicină estetică și ozonterapie, așa cum reconstruiește Corriere del Veneto, a susținut de fapt că a acționat în acest fel pentru a preveni pagube mai mari aduse persoanelor care au avut încredere în ea.

Femeia a explicat că toți cei în cauză aveau patologii și alergii pentru care vaccinarea ar putea fi contraindicată întrucât nu existau suficiente studii.

Mulți nu erau pacienții ei obișnuiți: „ Erau disperați pentru că toți ceilalți colegi au refuzat să facă. da-le o scutire ”.

Potrivit doctoriței, sunt în total vreo trei sute de oameni. Daniela Tecioiu Grillone, 57 de ani, rezidentă în Creazzo dar cu cabinet ambulatoriu în Vicenza în via Sella 77, este născuta la Orlat în România, absolventă de Medicină în Italia în 1991 și înscrisă în 1995 în ordinul medicilor Vicenza. Alături de Andrea Giacoppo și Erich Volker Goepel, este acuzată de corupție pentru fapte contrare îndatoririlor oficiale, fals ideologic săvârșit de un funcționar public în acte publice, delapidare, scrie lapiazzaweb.it.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te