Rusia susține că a oprit un distrugător american să-i încalce frontiera în Marea Japoniei

DE Elena Andrei | Actualizat: 15.10.2021 - 22:33
Distrugătorul de rachete ghidate US Chafee/foto: france24

Ministerul rus al Apărării a anunțat că o navă de luptă a Flotei Pacific ar fi oprit încercarea unui distrugător US Navy de a trece frontiera Federației Ruse în Marea Japoniei.

SHARE

Nava de război rusească antisubmarin a Flotei Pacificului, Admiral Tributs, a zădărnicit încercarea unui distrugător de rachete ghidate al SUA de a încălca frontiera de stat a Rusiei în Marea Japoniei, a informat vineri Ministerul Apărării din Rusia, potrivit Tass.

„Astăzi, la aproximativ ora 17:00, ora locală, distrugătorul Marinei americane Chafee (DDG-90), care operează în Marea Japoniei de câteva zile, s-a apropiat de apele teritoriale ale Federației Ruse și a încercat să traverseze frontiera ", a declarat ministerul într-un comunicat.

Admiral Tributs ar fi avertizat nava de război străină că opera într-o zonă închisă din cauza tragerilor de artilerie ca parte a manevrelor navale Rusia-China Joint Sea 2021, se arată în comunicat.

Citește și

Dezastru ecologic în Marea Neagră: nava cargo Vera Su se scufundă cu 3.000 de tone de uree la bord

România începe construcția celei mai mari nave de cercetare de pe apele interioare ale UE

 

„După ce a primit avertismentul, în loc să-și schimbe cursul pentru a părăsi zona închisă, distrugătorul Chafee și-a ridicat steagurile sugerând că elicopterul său urma să decoleze de pe punte, ceea ce însemna că traseul și viteza nu puteau fi schimbate, și ar fi încălcat granița de stat a Federației Ruse în Golful Petru cel Mare ", se arată în declarație.

Nava Admiral Tributs s-a îndreptat spre distrugătorul american pentru a-i opri cursul.

„Distrugătorul de rachete ghidate Chafee și-a inversat cursul la ora 17:50, când se afla la mai puțin de 60 de metri de nava antisubmarin Admiral Tributs ", a spus acesta.

Armata rusă a catalogat acțiunile echipajului distrugătorului de rachete ghidate din SUA drept o încălcare gravă a reglementărilor internaționale pentru prevenirea coliziunilor pe mare și a acordului interguvernamental Rusia-SUA din 1972 privind prevenirea incidentelor pe mare și în spațiul aerian.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.