Rusia jură răzbunare după ce ar fi găsit explozibil în icoane aduse din România. „Veți fi urmăriți!”

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 02.04.2024 - 19:16
Rusia jură răzbunare după ce ar fi găsit explozibil în icoane aduse din România. „Veți fi urmăriți!” Foto: TASS

Serviciile de securitate ruse acuză că au fost confiscate icoane cu explozibili aduse din Ucraina, transport care ar fi tranzitat inclusiv România. Tot acest anunț, făcut de agenția TASS, pare un pretext de acțiune și răzbunare a Rusiei.

SHARE

Rusia a anunțat azi că a descoperit, la graniță, într-o mașină mai multe icoane în care erau ascunși explozibili. Informația a fost dată de agenția TASS, oficios al lui Putin.

Rusia aprinde fitilul

Rusia pretinde că transportul explozbililului a cuprins mai multe state europene printre care și unele care se opun cu putere invaziei ruse în Ucraina.

Potrivit TASS, încărcătura a fost ridicată chiar din România (vezi finalul articolului). Toată această „construcție” și faptul că Rusia jură răzbunare ne duce cu gânduri la un pretext pentru ca Rusia să declanșeze poate chiar operațiuni militare. 

Redăm, mai jos integral articolul din TASS.

În comun cu Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a reținut, împreună cu Serviciul Federal Vamal, un grup de contrabandiști care transportau explozibili ascunși în icoane ortodoxe și ustensile liturgice din Ucraina în Rusia, a declarat pentru TASS serviciul de presă al FSB.

"În procesul de inspecție a unui vehicul la punctul internațional de control auto Ubylinka (în apropierea frontierei dintre Letonia și Rusia, în regiunea Pskov - TASS), ofițerii FSB au descoperit explozibili de fabricație străină care fuseseră ascunși în interiorul unui lot de icoane ortodoxe și ustensile liturgice și care erau introduse ilegal din Ucraina în Rusia", a declarat FSB.

Rusia jură răzbunare după ce ar fi găsit explozibil în icoane aduse din România. „Veți fi urmăriți!”

Nu mai puțin de 27 de dispozitive explozive improvizate gata de utilizare, deghizate în icoane, 70 kg de explozibil plastic de mare putere fabricat în fabrică, 91 de detonatoare electrice și componente pentru un lansator de rachete RPG-7 au fost confiscate dintr-un transport de marfă originar din Ucraina, care a trecut prin România, Ungaria, Slovacia, Slovacia, Polonia, Lituania și Letonia în drum spre Rusia.

Fără a dezvălui identitățile sau rolurile lor specifice, FSB a promis că toți autorii și complicii la această infracțiune, inclusiv cetățenii străini, vor fi declarați urmăriți și vor fi urmăriți în mod viguros în conformitate cu legislația rusă.

Citește și: VIDEO Un avion Il-76 de 50.000.000$ s-a prăbușit lângă un aerodrom din Rusia. Sunt 15 morți

Între timp, șoferul autovehiculului inspectat a declarat că pe conosamentul pentru transport figura o adresă finală de livrare la Moscova.

"Când am ajuns în <...> România pentru încărcare, la depozit m-am uitat la încărcătură. Era compusă din ustensile liturgice și icoane

Citește și: România investește sute de milioane de lei pentru achiziția de rachete antitanc germano-israeliene 

Apoi m-am îndreptat spre Rusia, spre Moscova, unde urma să fie descărcată încărcătura", a declarat el într-o înregistrare video publicată de FSB.

Citește și: Misterul doborârii avionului Il-76. Rusia se victimizează din nou. Lista „pasagerilor” schimbată

Fără a le dezvălui identitățile sau rolurile lor specifice, FSB a promis că toți autorii și complicii la crimă, inclusiv cetățenii străini, vor fi declarați urmăriți și vor fi urmăriți penal cu fermitate în conformitate cu legislația rusă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te