VIDEO Un avion Il-76 de 50.000.000$ s-a prăbușit lângă un aerodrom din Rusia. Sunt 15 morți

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.03.2024 - 15:20
Un avion Il-76 de 50.000.000$ s-a prăbușit lângă un aerodrom din Rusia. Sunt 15 morți - Foto: X/@EuromaidanPress

Un avion Il-76 de 50.000.000$ s-a prăbușit lângă un aerodrom din Rusia. Sunt 15 morți. Accidentul aviatic a avut loc în regiunea Ivanovo din Federația Rusă și potrivit Ministerului Apărării din Rusia cauza ar fi fost un incendiu la unul dintre motoare în timpul decolării.

SHARE

Un avion IL-76 s-a prăbușit în apropierea aerodromului militar Severnoye, aflat în regiunea Ivanovo din Federația Rusă.  La bord se aflau opt membri ai echipajului și șapte pasageri, potrivit TASS.

Un avion Il-76 de 50.000.000$ s-a prăbușit lângă un aerodrom din Rusia. Sunt 15 morți

Aeronava, care efectua un zbor programat în drum spre aerodromul Severny de lângă Ivanovo, s-a prăbușit într-o zonă împădurită la scurt timp după decolare, cu motorul exterior drept vizibil în flăcări.

Publicația scrie că Ministerul Apărării al Federației Ruse a confirmat căderea avionului militar Il-76.

Comisia Comandamentului Principal al Forțelor Aerospațiale Ruse a zburat la aerodromul din Ivanovo pentru a stabili cauzele accidentului avionului militar de transport Il-76, a informat Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Citește și: Misterul doborârii avionului Il-76. Rusia se victimizează din nou. Lista „pasagerilor” schimbată

"Un avion de aviație militară de transport Il-76 s-a prăbușit în regiunea Ivanovo în timp ce decola pentru a efectua un zbor programat. La bord se aflau opt membri ai echipajului și șapte pasageri", a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Martorii oculari au distribuit pe rețelele de socializare înregistrări video care arată un avion cu motorul exterior drept în flăcări.

În drum spre aerodromul Severny de lângă Ivanovo, aeronava s-a prăbușit într-o zonă împădurită din apropierea satului Podtalitsy din regiunea Moscovei, potrivit KievPost.com.

Citește și: FSB a interzis unor oficiali ruși să urce la bordul Il-76 doborât. Doar cinci cadavre la morgă

Unian raportează că paisprezece cadavre au fost descoperite în epavă.

După cum au raportat sursele canalului Telegram VCHGA-OPGU, aeroportul Severny din regiunea Ivanovo este una dintre bazele de desfășurare a aeronavelor AEW&C (avertizare timpurie și control aerian), inclusiv A-50.

Prin urmare, pasagerii avionului IL-76 doborât astăzi în regiunea Ivanovo ar fi putut fi operatori - ofițeri ai complexului AEW&C.

Un avion rusesc IL-76, doborât de ucraineni în Belgorod

În cel mai recent eveniment în care au fost implicate avioane cargo rusești, un avion rusesc IL-76 a s-a prăbușit în regiunea Belgorod din vestul Rusiei și ucigând toate persoanele aflate la bord pe 24 ianuarie. 

Responsabilii pentru doborârea avionului sunt încă în dezbatere. Cu toate acestea, un organ de presă ucrainean a raportat inițial că armata ucraineană a revendicat responsabilitatea și că avionul avea la bord rachete antiaeriene S-300.

Cu toate acestea, această afirmație a fost retrasă ulterior.

Ministerul rus al Apărării a declarat că avionul transporta 65 de soldați ucraineni capturați anterior în timpul invaziei sale la scară largă, precum și șase membri ai echipajului și trei escorte.

De asemenea, a afirmat că forțele ucrainene staționate în regiunea de frontieră Harkov au tras două rachete asupra avionului de transport, descriind acest lucru drept un "act terorist".

IL-76 -  Caracteristici

Aeronava rusească lyushin Il-76 este un nou avion militar dezvoltat pentru a transporta echipamente militare, personal înarmat, vehicule grele și de dimensiuni mari și încărcături, în afară de misiunile de parașutare.

O astfel de aeronavă costă în jur de 50.000.000 de dolari americani.

Aeronava are o lungime de 46,6 m, o înălțime de 14,76 m, o anvergură a aripilor de 50,50 m și o suprafață aripilor (trapezoidală) de 300 m². Diametrul căii de rulare a trenului de aterizare (roțile exterioare) și diametrul secțiunii medii a fuselajului aeronavei sunt de 8,16m și, respectiv, 4,8m.

IL-76 are o greutate maximă la decolare de 210 t și poate transporta o sarcină utilă maximă de 52 t.

Cabina de pilotaj avansată din sticlă a avionului IL-76 are trei panouri de control inteligente și un sistem de afișare a monitorului principal de stare a aeronavei KSEIS-KN-76 cu opt ecrane cu cristale lichide multifuncționale. Cabina de sticlă oferă o vizibilitate mai bună pentru echipajul de cabină.

Avionica aeronavei include un sistem digital de control automat al zborului ACS-76 și un nou sistem de navigație cu vedere de zbor Kupol-III-76M cu afișaj de indicare.

Cabina cargo a aeronavei este proiectată cu o lungime de 24,5 m (cu rampă), o lățime de 3,45 m și o înălțime de 3,4 m. Cabina cargo oferă un volum interior de 321m³, potrivit Airforce-technology.com.

Il-76 poate transporta 126 de parașutiști sau 145 de soldați în aranjament cu o singură punte și 225 de soldați în aranjament cu două punți. De asemenea, poate găzdui echipamente speciale pentru a transporta 114 persoane rănite.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te