Roverul lunar al Lockheed Martin și Lunar Dawn "pavează" calea explorării și a vieții pe Lună

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.04.2024 - 16:27

Roverul lunar al Lockheed Martin și Lunar Dawn "pavează" calea explorării și a vieții pe Lună. Într-un pas important către extinderea vieții în spațiu, Lockheed Martin și Lunar Outpost se angajează să dezvolte un vehicul lunar de explorare adaptat pentru oameni.

SHARE

Vehiculul de teren lunar (LTV) al echipei Lunar Dawn va permite explorarea suprafeței Lunii într-un mod fără precedent.

Acesta este proiectat pentru a extinde dramatic distanța pe care astronauții o pot parcurge în timp ce efectuează investigații științifice pe Lună. Acesta va oferi, de asemenea și servicii comerciale, contribuind la o economie cislunară mai accesibilă și mai durabilă.

Roverul lunar al Lockheed Martin și Lunar Dawn "pavează" calea explorării și a vieții pe Lună

Vehiculul pentru teren lunar (LTV) oferă capabilități de neegalat, aplicând cele mai bune inovații din domeniul aerospațial și auto în ceea ce privește sistemele de alimentare, fiabilitatea și operațiunile de misiune.

LTV permite o explorare fără precedent a Lunii cu operare autonomă, telerobotică și manuală, potrivit Lockheed Martin.

"Mobilitatea la suprafață este o capabilitate critică pentru viitorul umanității în spațiu, iar Lunar Outpost așteaptă cu nerăbdare să genereze valoare în economia cislunară prin furnizarea unui vehicul fiabil, sigur și capabil, care va fi utilizat pentru a oferi mobilitate astronauților Artemis și pentru a efectua misiuni critice în mod autonom pe Lună pentru scopuri comerciale", a declarat Justin Cyrus, CEO al Lunar Outpost.

"Așteptăm cu nerăbdare să valorificăm punctele forte ale Lockheed Martin, o companie cu o vastă experiență în domeniul sistemelor umane și spațiale avansate, și ale celorlalți parteneri de top din industrie, GM, Goodyear și MDA Space, pentru a oferi o ofertă tehnică de neegalat, la un preț viabil din punct de vedere comercial", a mai spus el.

Vehiculul Lunar Dawn, dezvoltat pentru programul Artemis al NASA, promite să revoluționeze explorarea lunară.

"Lockheed Martin este încântată să își combine expertiza cu un set divers de companii pentru a se lansa în această nouă generație de rovere care va extinde explorarea și înțelegerea noastră despre suprafața lunară", a declarat Kirk Shireman, vicepreședinte al campaniilor de explorare lunară al Lockheed Martin.

Tehnologia care va extinde viața pe termen lung în spațiu

"Aceste tehnologii unice vor face posibilă în viitor infrastructura critică necesară pentru o prezență sustenabilă în spațiu, unde oamenii pot trăi, lucra departe de Pământ", a declarat Kirk Shireman.

Echipa Lunar Dawn aduce în proiect tehnologii avansate și experiență în domeniul spațial. General Motors, Goodyear Tire & Rubber Company și MDA Space completează echipa cu expertiza lor în domenii cheie.

Vehiculul Lunar Dawn va oferi astronauților de pe Artemis o experiență unică, bazată pe siguranță și confort, inclusiv un design al cabinei de pilotaj care oferă o vizualizare panoramică pentru navigarea în mediul lunar dificil.

Vehiculul depășește toate cerințele stabilite de NASA și a fost proiectat având în vedere capacitatea de dezvoltare a misiunii.

Capacitățile sale includ navigație și operare autonomă avansată, precum și capacitatea de a funcționa în timpul nopților lunare lungi de două săptămâni, cu temperaturi extrem de scăzute de până la 173 de grade Celsius. De asemenea, această tehnologie nouă extinde durata de viață a misiunii de la câteva zile la mulți ani. 

Cine sunt Lunar Outpost și Lockheed Martin?

Lunar Outpost este specializată în nave spațiale și sisteme robotice avansate. Fiind singura companie care are în prezent un contract pentru proiectarea a patru rovere lunare și două deja construite și calificate, Lunar Outpost este principalul furnizor comercial de mobilitate planetară.

Misiunile comerciale Lunar Rover ale Lunar Outpost care vor ajunge pe Lună în acest an vor servi ca misiuni de explorare a LTVS, și vor permite echipei posibilitatea exclusivă de a testa tehnologii și de a colecta date pentru a continua dezvoltarea LTV.

În 2021, Lunar Outpost a anunțat că roverul său MAPP, finanțat privat - inclusiv alocările de transport pentru echipamentele produse de MIT și Nokia - a fost programat pentru a fi livrat de un lander de tip Intuitive Machines la Polul Sud lunar. De atunci, Lunar Outpost a asigurat două misiuni suplimentare contractate pe suprafața lunară, dintre care una este complet comercială, iar cealaltă este un rover de explorare științifică finanțat de NASA. Pe lângă misiunile de mai sus, Lunar Outpost a câștigat, de asemenea, un contract cu NASA și Agenția Spațială Australiană pentru a proiecta și dezvolta un rover lunar pentru prima misiune a Australiei pe Lună, în cadrul programului Trailblazer, se arată într-un comunicat al Lunar Outpost și Lockheed Martin.

Cu o serie de numeroase contracte active în domeniul comercial, al apărării și al spațiului civil, Lunar Outpost asigură următorul salt care va permite omenirii să devină interplanetară.

De asemenea, Lockheed Martin are zeci de ani de experiență în furnizarea de vehicule spațiale de mare complexitate, cum ar fi zborurile spațiale cu echipaj uman în programe precum Orion, HLS Cislunar Transporter și misiuni planetare precum Lucy și OSIRIS-REx. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te