Români din banda Rolex, arestați în Mallorca. Au furat ceasuri de 1.000.000 €. Îmbrățișau victimele

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.08.2023 - 15:09
Români arestați în Mallorca Foto: Miquel A. Canellas, mallorcamagazin.com

Doi români au fost arestați în Mallorca între-un mega dosar de furturi de ceasuri de lux. Aceștia făceau parte din gruparea ”Rolex” și ajungeau pe insulă dându-se drept turiști obișnuiți. Se împrieteneau cu victmele, le îmbrățisau și le furau ceasurile.

SHARE

Cei doi români arestați în Mallorca fac parte dintr-un grup mai mare. Vineri au fost făcute arestări în Santa Ponça și pe aeroportul din Palma.

Unul dintre români  era pe punctul de a părăsi insula și a fost reținut de poliție în ultimul moment înainte de a pleca.

 Aceștia sunt suspectați de mai multe infracțiuni în Calvià și Andratx, în sud-vestul insulei Mallorca, unde mulți germani locuiesc și își petrec vacanțele.

Citește și: Trei români, reținuți în Spania pentru droguri. Aveau un laborator de creștere accelerată

Potrivit autorităților, cel puțin 15 jafuri le pot fi atribuite. Unele ceasuri de lux au putut fi confiscate de către anchetatori și returnate proprietarilor lor. Prejudiciul se ridică la aproape un milion de euro.

Români din banda Rolex, arestați în Mallorca. Au furat ceasuri de 1.000.000 €. Îmbrățișau victimele

Românii se deplasau în Mallorca special în acest scop, în timpul lunilor de vară. Se dădeau turiști apoi se apropiau de victimele, în special de cele mai în vârstă. Pretindeau că sunt cunoștințe și le îmbrățișau afectuos - în timp ce le smulgeau ceasurile scumpe de la încheieturi.

Însă nu s-au oprit doar la ceasuri. Românii au furat și alte bijuterii de mare valoare. În prealabil, infractorii își examinau cu atenție victimele pentru a se asigura că fură originale. În unele cazuri, aceștia ar fi recurs și la violență, potrivit Guardia Civil din Calvià.

Cei doi bărbați ar fi fost în libertate în toată Spania, dar s-au concentrat asupra regiunii mediteraneene și în special asupra insulei Mallorca.

Citește și: Româncă arestată în Spania. Era șefa unei bande de hoți. Cum își alegea victimele

Așa-numitele bande Rolex reprezintă o problemă bine cunoscută de ani de zile și inventează în mod constant noi escrocherii pentru a pune mâna pe ceasurile de lux.

Săptămâna trecută, un astfel de caz a fost relatat din Peguera. Acolo, o femeie a pretins că este vânzătoare și, în loc să consilieze presupusul client, l-a jefuit. Un caz la fel de perfid a avut loc în Illetas, în sud-vestul insulei Mallorca, în luna iunie. Unui bărbat german i-a fost smuls cu brutalitate Rolex-ul de pe braț cu un cuțit pentru stridii și i-a fost furat.

Cu toate acestea, în ultimii ani, anchetatorii au reușit întotdeauna să obțină rezultate bune. Numeroși infractori și bande au fost arestați și condamnați, în unele cazuri, la mai mulți ani de închisoare, conform stiridiaspora.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te