Rusia, gată să arunce omenirea în haosul nuclear. Putin: 95% din capacitățile nucleare, modernizate

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.02.2024 - 13:32
Rusia, gată să arunce omenirea în haosul nuclear. Putin: 95% din capacitățile nucleare, modernizate - Foto: Profimedia images

Rusia, gată să arunce omenirea în haosul nuclear. Dictatorul rus Vladimir Putin afirmă că 95% din forțele nucleare strategice ale Rusiei au fost modernizate și că Forțele Aeriene tocmai au primit patru noi bombardiere supersonice cu capacitate nucleară.

SHARE

Comentariile lui Putin sunt făcute într-un discurs înregistrat pentru a marca Ziua anuală a Apărătorului Patriei din Rusia, care celebrează forțele armate, la o zi după ce a zburat pe un bombardier strategic modernizat cu capacitate nucleară Tu-160M.

Rusia, gată să arunce omenirea în haosul nuclear. Putin: 95% din capacitățile nucleare, modernizate

"Încorporând experiența noastră reală de luptă, vom continua să consolidăm forțele armate în toate modurile posibile, inclusiv prin eforturi continue de retehnologizare și modernizare", spune Putin.

"Astăzi, ponderea armelor și echipamentelor moderne în cadrul forțelor nucleare strategice a ajuns deja la 95%, în timp ce componenta navală a 'triadei nucleare' este la aproape 100%", adaugă el.

Putin spune că Rusia a început producția în serie a noilor sale rachete hipersonice Zircon și că sunt testate noi sisteme de atac, pe care nu le precizează.

Citește și: Rusia calcă în picioare orice tratat internațional și duce războiul în spațiu cu o armă anti-satelit

Noile submarine strategice au fost adăugate marinei militare, iar patru bombardiere cu capacitate nucleară Tu-160M, același tip cu care a zburat ieri, tocmai au fost livrate forțelor armate.

"Urmează dezvoltarea și producția în serie a unor modele promițătoare, introducerea tehnologiilor de inteligență artificială în sfera militară", spune el, potrivit Reuters.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei amenință occidentul cu armele nucleare 

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei și în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a ameințat din nou zilele trecute, declarând că armata rusă ar putea folosi arme nucleare împotriva Statelor Unite, Marii Britanii, Germaniei și Ucrainei în cazul în care Moscova va pierde teritoriile ucrainene ocupate.

Într-o postare pe platforma de socializare Telegram, Medvedev și-a reiterat poziția fermă conform căreia puterile nucleare nu pot fi înfrânte într-un război atât timp cât apără integritatea teritorială a patriei lor.

Citește și: Rusia va ataca Ucraina cu arme nucleare, amenință unul din șefii Consiliului de Securitate al Rusiei

Acesta a devenit cunoscut ca una dintre cele mai agresive voci din Rusia încă de la declanșarea invaziei asupra Ucrainei în 2022.

"Orice încercare de a restabili granițele Rusiei din 1991 va conduce în mod inevitabil la un conflict global cu țările occidentale. Vom folosi întregul nostru arsenal strategic (nuclear) împotriva Kievului, Berlinului, Londrei și Washingtonului, precum și împotriva altor obiective importante care au fost de mult timp în vizorul strategiilor noastre nucleare", a scris Medvedev, conform Kyiv Independent.

În toamna anului 2022, Rusia a anexat patru regiuni din Ucraina - Zaporojie, Donețk, Lugansk și Herson - în urma unor referendumuri controversate desfășurate în zonele ocupate ale acestor regiuni. Într-o declarație ulterioară, Medvedev a avertizat că o eventuală înfrângere a Rusiei în conflictul cu Ucraina și o eventuală "dezintegrare a țării" ar putea declanșa un război nuclear.

Medvedev, un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a folosit în mod constant amenințări cu un război nuclear împotriva Ucrainei și a NATO.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te