Putin n-a încheiat niciun acord cu Erdogan dar i-a prezentat un documentar de când era el copil

DE Adina Mutăr | 05.09.2023 - 20:59
Putin n-a încheiat niciun acord cu Erdogan dar i-a prezentat un documentar de când era el copil - Foto: Anadolu (imagine cu caracter ilustrativ)

Putin n-a încheiat niciun acord cu Erdogan dar i-a prezentat un documentar de când era el copil. Filmul a fost prezentat pe fondul discuțiilor purtate între cei doi președinți în orașul de coastă Soci, a anunțat Kremlinul.

SHARE

Putin n-a încheiat niciun acord cu Erdogan dar i-a prezentat un documentar de când era el copil.

Filmul documentar, care a fost regizat de Mihail Gusman, prim director general adjunct al agenției de știri de stat TASS, este despre viața și cariera politică a lui Erdogan, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenției turcești Anadolu.

Filmul de 25 de minute al lui Gusman despre Erdogan face parte din seria „Formula puterii”, include fragmente din patru conversații dintre Erdogan și Gusman, concentrându-se pe copilăria președintelui turc, precum și pe anii lui de școală și universitate.

Putin n-a încheiat niciun acord cu Erdogan dar i-a prezentat un documentar de când era el copil

În film, Erdogan a spus că a început să se implice în politică „la vârsta de 17 ani” și că a lucrat în organizații de tineret, districtuale și regionale și în organele de partid. Ulterior a devenit primarul Istanbulului.

Potrivit lui Erdogan, puterea este „muncă grea și mare responsabilitate”, iar politica este întotdeauna asociată cu un risc mare.

O atenție deosebită a fost acordată în film vieții personale a lui Erdogan, poveștii despre cum și-a cunoscut soția, atitudinii sale față de religie și dragostea pentru fotbal.

Citește și: Erdogan pledează pentru exportul grânelor rusești. Doar așa Putin va accepta Acordul Mării Negre

Gusman a reflectat în film că Erdogan a făcut Turcia mai puternică și mai stabilă de-a lungul anilor, iar părerea sa are greutate în toată lumea.

Doar la Kremlin n-a avut, Putin preferând să atace porturile ucrainene în ajunul întâlnirii de la Soci pentru a discuta reluarea Inițiativei Mării Negre pentru exportul de cereale.

Citește și: Putin a bombardat afacerea ginerelui lui Erdogan, „părintele dronelor Bayraktar”, din Ucraina

Care nu a fost reluată. Putin, în urma discuțiilor cu președintele turc, a declarat că Moscova nu este pregătită să revină imediat la Inițiativa privind cerealele prin Marea Neagră.

Erdogan a cerut continuarea Inițiativei pentru exportul de cereale prin Marea Neagră și a remarcat că Ucraina „trebuie să-și atenueze abordarea” pentru  reluarea livrărilor.

Departamentul american de Stat a salutat eforturile Turciei de a relua acordul cu cereale, deși discuțiile lui Putin cu Erdogan nu au dus la un progres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te