Putin amână operația, să nu fie asasinat. Un grup de militari vrea război total și ocuparea Moldovei

DE Adina Mutăr | Actualizat: 04.05.2022 - 10:28
Putin refuză operația, să nu fie asasinat/foto: profimediaimages

Președintele rus, Vladimir Putin, amână mereu operația de cancer, fiindu-i teamă să predea puterea fie și pentru câteva ore sau zile unui intermediar care ar putea să-l asasineze, a declarat un general american.

SHARE

Un bloc puternic dintre generalii țării vrea să declare război total Ucrainei, să invadeze Moldova și chiar să atace țări NATO pentru sprijinul material acordat Ucrainei, ce a dus la pierderi imense în oameni și echipamente.

Putin se află în dilema „clasică” a dictatorului: dacă pierde puterea, succesorul ar putea să-l scoată țap ispășitor pentru multe decizii ce au implicat conducerea de la Kremlin, îl poate judeca, deposeda de bunurile pe care le-a acumulat sau chiar să-l ucidă, spune
generalul Jack Keane.

Președintele rus are programată o operație de cancer pe care o tot amână, gândindu-se că în timpul cât va fi scos din funcțiune, și, deci, extrem de vulnerabil, se va încerca o lovitură de stat.

Citește și

Patrușev, președintele Rusiei când Putin e operat de cancer: KGB-ist care vrea război deschis cu SUA

Putin va declara oficial război Ucrainei la 9 Mai. Va trece la mobilizarea forțelor de rezervă

Alesul pentru perioada de incapacitate este fostul șef FSB și actualul secretar al Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, un apropiat, dar Putin nu mai are încredere în apropiații lui, și pe fondul unor puseuri paranoice.

Putin nu are viitor dacă nu mai e la putere

Generalul american consideră că teama președintelui rus este întemeiată, având în vedere că nu se poate baza ca să fie protejat pe statul de drept și instituțiile guvernamentale, corupte chiar de el, pentru catastrofala invazie a Rusiei în Ucraina.

„Totul este să rămână la putere. Asta e motivația lui. Va face orice pentru a rămâne la putere. Știe foarte bine că un succesor care nu este de acord cu el ar putea însemna moartea lui”, spune generalul Jack Keane.

Blocul foarte puternic de generali de armată exercită o presiune din ce în ce mai mare asupra lui Putin pentru a îndepărta de la decizie agresivul și incompetentul grup de „siloviki” - sau blocul de securitate al foștilor ofițeri KGB.

Generalii îi învinuiesc pe președintele rus și pe securiștii lui pentru eșecul jenant al invaziei. Ofițerii FSB acuză capii armatei de corupție. Și unii și alții au dreptate, iar Putin se află la mijloc. Îi trebuie un succes tangibil în Ucraina.

„Încă vrea să preia Ucraina, să răstoarne regimul. Îl iau pe Putin în serios. Cred că mulți dintre noi l-am subestimat de câțiva ani, dar este decis să întoarcă Imperiul Rus. Atâta timp cât va fi la putere, va vrea să atingă acest obiectiv. Nu are viitor în afară de a fi președintele Rusiei. Acesta este un fapt”, a declarat generalul Keane pentru Fox Business.

Potrivit experților în informații, Rusia a angajat în Ucraina peste 120 de grupuri tactice de batalion, aproximativ 65% din întreaga putere de luptă la sol și nu a obținut nicio victorie răsunătoare.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te