Putin a semnat legea privind majorarea impozitului pe veniturile mari la 15%

DE Adina Mutăr | 23.11.2020 - 21:30
sursă TASS

Președintele rus, Vladimir Putin, a promulgat luni o lege care majorează impozitele pe venituri mari, anunțată în această vară, și care reprezintă o primă lovitură dată cotei unice de impozitare.

SHARE

Din 2021, impozitul se majorează de la 13 la 15% pentru veniturile mai mari de cinci milioane de ruble pe an (55.350 euro la cursul actual), care sunt obținute din vânzarea proprietății și a acțiunilor în imobiliare, venituri sub forma costului proprietății obținute prin cadou, precum și pentru veniturile impozabile pe care le primesc persoanele sub formă de plăți de asigurare în temeiul contractelor de asigurare și sub formă de plăți de pensii.

Proiectul de lege prevede că agenții fiscali vor fi scutiți de răspunderea pentru încălcări ale regimului fiscal pentru primul trimestru al anului 2021. Aceștia sunt, de asemenea, scutiți de la plata sumelor corespunzătoare de penalități în cazul în care vor transfera voluntar anumite sume fiscale către sistemul bugetar al Federației Ruse până la 1 iulie 2021.

Această măsură a fost anunțată în vară de președinte, concomitent cu măsuri de susținere a economiei afectate de pandemia de coronavirus.

Reforma privind impozitul pe venit, care este una dintre principalele surse de finanțare a bugetului federal, ar urma să aducă un plus de venituri de 60 de miliarde de ruble, a precizat președintele, care a susținut că banii vor fi folosiți pentru îngrijirea copiilor cu maladii rare.

Impozitul unic pe venit, introdus în 2001, a fost una dintre reformele esențiale ale primului mandat al lui Vladimir Putin. Modificarea sa este luată în discuție în mod regulat de mai mulți ani.


Conform studiului de fezabilitate financiară și economică, creșterea ratei de impozitare va duce la încasări suplimentare de impozite în valoare de 60 de miliarde de ruble (790 mln USD) în 2021, 64 miliarde ruble (843 mln USD) în 2022 și 68,5 miliarde ruble ( 902 mln USD) în 2023. Aceste alocări au fost deja rezervate pentru formarea proiectului de buget federal pentru 2021 și pentru perioada de planificare 2022 și 2023 în cadrul programului de stat pentru dezvoltarea asistenței medicale.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.