Propagandistul Soloviov, la un pas să fie ucis în Ucraina. Clădirea în care se afla a fost atacată

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.03.2023 - 11:17
Propagandistul Soloviov, la un pas să fie ucis în Ucraina. Clădirea în care se afla a fost atacată - Foto: Profimedia Images
Propagandistul Soloviov, la un pas să fie ucis în Ucraina. Clădirea în care se afla a fost atacată - Foto: Profimedia Images

Propagandistul Soloviov, la un pas să fie ucis în Ucraina. Clădirea în care se afla a fost atacată. Propagandistul rus Vladimir Soloviov a declarat că a fost ținta unor focuri de armă în timp ce vizita o poziție a Brigăzii 155 Infanterie a Forțelor Armate Ruse în apropie Vuhledar

SHARE

Propagandistul Soloviov, la un pas să fie ucis în Ucraina. Clădirea în care se afla a fost atacată. Scandalul cu „foamea Rusiei de obuze" și pierderile uriașe ale unităților invadatorilor ruși de lângă Vuhledar au devenit atât de răsunătoare la Kremlin încât, în loc de muniție, l-au trimis pe propagandistul Vladimir Solovyov pe front pentru a ridica moralul soldaților.

Propagandistul Soloviov, la un pas să fie ucis în Ucraina. Clădirea în care se afla a fost atacată

Valeri Gerasimov, a fost cel care a ordonat personal trimiterea lui Solovyov la Vuhledar. Propagandistul a trebuit să fie escortat la periferia orașului.

"După un scandal public datorat pierderilor gigantice ale pușcașilor marini din brigada 155, s-a luat decizia de a susține moralul unității. Ca un cadou, s-a decis organizarea unei vizite a lui Vladimir Solovyov.

Citește și: VIDEO Protestele din Moldova, alimentate din miliardul de dolari furat de Ilan Șor din bănci

Autorizația de sosire pe front a fost semnată personal de șeful Statului Major General, care a fost deseman să asigure siguranța șederii lui Solovyov în zona de luptă, în imediata vecinătate a Vuhledar. Dar vizita surpriză nu a decurs conform planului. Țara aproape că și-a pierdut principalul propagandist", se arată într-un raport al proiectului VChK-OGPU.

La locul unde se aflau pușcașii marini și propagandistul favorit al Kremlinului a fost efectuată o lovitură de artilerie asupra așezării unde se aflau aceștia

Citește și: VIDEO Ambulanțe destinate Ucrainei au fost incendiate în Polonia. Autorul, reținut

"Nu am avut timp să mă gândesc la asta: "La așezarea în care a avut loc întâlnirea noastră au început bombardamente intense de artilerie. Dar, oricum, totul a fost bine. Cred că contraspionajul militar va afla cum a aflat inamicul despre mișcările noastre".

Potrivit lui Solovyov, duminică, a devenit clar că a existat o scurgere de informații despre prezența sa în acea zonă.

"Loviturile au început în timpul conversației noastre cu pușcașii marini; acestea (loviturile - n.r.) au fost ajustate de pe quadcopter, au fost multe lovituri", a spus el.

Solovyov a susținut că niciunul dintre ocupanți nu a fost ucis sau rănit în timpul împușcăturilor.

După bombardamentul Forțelor Armate ale Ucrainei, echipa de filmare a trebuit să "creeze o versiune editată a unor cadre inspirate cu pușcași marini neînfricați care sunt gata să ia cu asalt fără niciun sprijin de artilerie" într-un timp scurt.

Imagine

Proiectul VChK-OGPU. notează că vizita lui Solovyov în apropiere de Vuhledar s-a datorat și faptului că, cu o zi înainte, comandantul brigăzii de pușcași marini a refuzat categoric să trimită luptători pentru asalt până când încărcătura de muniție revendicată nu era la dispoziția sa, în ciuda intimidărilor comandanților superiori de a-l trimite pe covor pentru a-i raporta lui Gerasimov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te