Povestea copilului răpit de o femeie în 1951, găsit în viață 7 decenii mai târziu. Acum e pensionar

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.09.2024 - 11:08
Povestea copilului răpit de o femeie în 1951, găsit în viață 7 decenii mai târziu. Acum e pensionar - Foto: Profimedia images
Povestea copilului răpit de o femeie în 1951, găsit în viață 7 decenii mai târziu. Acum e pensionar - Foto: Profimedia images

Povestea copilului răpit de o femeie în 1951, găsit în viață 7 decenii mai târziu. Luis Armando Albino avea 6 ani în momentul în care o femeie l-a răpit ademenindu-l cu niște bomboane. Detaliul folosit de nepoata sa l-a găsit în viață după 70 de ani de căutări.

SHARE

Povestea copilului răpit de o femeie în 1951, găsit în viață 7 decenii mai târziu. Luis Armando Albino avea 6 ani și se juca într-un parc din Oakland cu fratele său mai mare, Roger, pe 21 februarie 1951. În acea zi fatidică, o femeie l-a ademenit pe Albino din parc, promițându-i băiatului în spaniolă că îi va cumpăra bomboane. 

Povestea copilului răpit de o femeie în 1951, găsit în viață 7 decenii mai târziu. Acum e pensionar

Femeia l-a răpit, l-a dus pe Coasta de Est și l-a crescut acolo. 
Acum, după mai bine de șapte decenii, Albino a fost găsit cu ajutorul unui test ADN online, al unor fotografii vechi și al unor articole din ziare.

Nepoata lui Albino, Alida Alequin, acum în vârstă de 63 de ani, nu a abandonat căutările, chiar și după ce poliția și FBI au renunțat oficială, lăsând cazul nerezolvat timp de decenii.

Totul a plecat de la un test ADN online făcut în 2020 „doar pentru distracție”. Testul a arătat o potrivire de 22 % cu un bărbat. Femeia a intrat la bănuieli și a încercat să îl contacteze pe acesta.

„Fiica mea a găsit o mulțime de fotografii ale acestui bărbat și am început să le comparăm. Asemănarea era atât de puternică; cât de mult semăna cu ceilalți unchi ai mei. Și apoi o altă fotografie în care semăna atât de mult cu bunica mea, care mi-a dat fiori și mi-am spus „e ceva aici””, a spus Alequin.

Citește și: Cazul morții unei femei, rezolvat după aproape 45 de ani. Un test ADN a dezvăluit criminalul

Timp de peste 70 de ani, Albino a rămas dispărut, dar a fost mereu în inimile familiei sale, iar fotografia sa a fost agățată la casele rudelor, a declarat nepoata sa. Mama sa a murit în 2005, dar nu și-a pierdut niciodată speranța că fiul ei este în viață și că va fi găsit.

Sursa foto: X/@ITROriginal

Regăsirea după 70 de ani

Bărbatul a fost localizat pe Coasta de Est și a furnizat o mostră de ADN, la fel ca sora sa, mama lui Alequin. După ce l-au găsit pe Albino, i-au comparat ADN-ul cu cel al mamei lui Alequin și al unchiului ei, Roger, și au confirmat că era Luis, a declarat familia pentru KTVU.

Citește și: VIDEO Povestea unei ucrainence, care s-a dus din Polonia în Rusia, să-și recupereze nepotul răpit

Pe 24 iunie, cu ajutorul FBI, Luis a venit în Oakland împreună cu membrii familiei sale și s-a întâlnit cu Alequin, mama acesteia și alte rude.

A doua zi, Alequin a condus-o pe mama ei și pe unchiul ei nou descoperit la casa lui Roger din Stanislaus County, California.

„Nu am început să plângem decât după plecarea anchetatorilor”, a spus Alequin. „Am apucat-o de mână pe mama și i-am spus: „L-am găsit”. Eram în extaz”.S-au apucat unul de celălalt și s-au îmbrățișat foarte strâns, lung. S-au așezat și au vorbit”, a spus nepoata bărbatului.

Potrivit lui Alequin, Albino, tată și bunic, este pompier pensionar și veteran al Marinei care a servit în Vietnam. 

„Mulțumesc că m-ai găsit”, a declarat bărbatul.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te