Poliția din Suedia cere interzicerea vestei antiglonț de către civili: Cresc împușcăturile spre cap

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.03.2024 - 10:42
Poliția din Suedia cere interzicerea vestei antiglonț de către civili: Cresc împușcăturile spre cap - Foto: Profimedia images

Poliția din Suedia cere interzicerea purtării vestei antiglonț de către civili. Pe măsură ce violența bandelor de infractori crește în Suedia, apare tendința ca civilii să poarte veste antiglonț atunci când ies în oraș, ceea ce a dus la o reacție controversată a poliției.

SHARE

Pe măsură ce violența bandelor escaladează în Suedia, a apărut o tendință îngrijorătoare: achiziționarea și utilizarea tot mai frecventă a vestelor antiglonț de către civili, inclusiv de către copii, ceea ce a declanșat dezbateri intense privind echilibrul dintre siguranța personală și teama societății.

Poliția din Suedia cere interzicerea purtării vestei antiglonț de către civili: Cresc împușcăturile spre cap

Poliția din sudul Suediei a cerut interzicerea purtării de veste antiglonț de către civili, despre care spune că nu își au locul în afara zonelor de război, deoarece provoacă teamă în comunități.

Din ce în ce mai mulți copii și tineri, inclusiv cei sub 15 ani, poartă veste de protecție în orașe, au spus ei, în timp ce infracțiunile comise de bande continuă să atragă generația tânără din Suedia.

Susținătorii vestei antiglonț spun că acestea ajută la protejarea purtătorilor de răni. Însă Patrik Andersson, șeful serviciului de informații al poliției din comitatul Skåne din sudul țării, care include orașul Malmö, a cerut interzicerea vânzărilor de veste către cetățenii privați.

Citește și: Suedez de 16 ani, urmărit internațional pentru crimă, prins în România și trimis în cătușe în Suedia

"Cine are nevoie de veste antiglonț? Agenții de securitate și ofițerii de poliție au nevoie de ele pentru munca lor. Nu credem că infractorii au nevoie să le poarte", a declarat acesta, adăugând: "S-a răspândit în toată Suedia."

 Patrik Andersson  că purtarea vestelor antiglonț a dus la creșterea numărului de împușcături îndreptate, în schimb, spre cap. "Ceea ce am putut vedea aici, când au început să folosească vestele, atunci când voiau să ucidă pe cineva, vizau în schimb capul", a adăugat el.

Citește și: Suedia propune noi reguli pentru expulzarea migranților necivilizați. Respecți legea sau ești exclus

El a adăugat că utilizarea lor s-a răspândit din marile orașe, cum ar fi Malmö, în alte părți ale țării și a cerut ca poliția să fie împuternicită să le confiște.

Dar, pe fondul violenței continue a bandelor - numai în ianuarie și februarie au fost confirmate 30 de împușcături în Suedia, dintre care patru persoane au fost ucise și opt rănite - nu există un consens în ceea ce privește vestele de protecție, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te