Suedez de 16 ani, urmărit internațional pentru crimă, prins în România și trimis în cătușe în Suedia

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.02.2024 - 12:24
Suedez de 16 ani, urmărit internațional pentru crimă, prins în România și trimis în cătușe în Suedia - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Suedez de 16 ani, urmărit internațional pentru crimă, prins în România și trimis în cătușe în Suedia. Adolescentul suspectat de implicare într-o rețea de criminalitate organizată este acuzat de comiterea unui omor și a unei vătămări corporale grave în țara sa natală.

SHARE

Un adolescent suedez în vârstă de 16 ani, suspectat de implicare într-o rețea de criminalitate organizată, a fost extrădat din România către Suedia, unde este acuzat de comiterea unui omor şi vătămare corporală gravă, potrivit IGPR.

Suedez de 16 ani, urmărit internațional pentru crimă, prins în România și trimis în cătușe în Suedia

Operațiunea de predare a avut loc miercuri, după ce polițiștii români l-au identificat în urma unei solicitări internaționale din partea statului suedez.

Tânărul era dat în urmărire internațională. La data de 6 februarie 2024, autorităţile judiciare din Suedia au emis un mandat european de arestare pe numele sau pentru comiterea infracţiunilor de omor şi vătămare corporală gravă.

Astăzi, 28 februarie, tânărul de 16 ani, cetăţean suedez, urmărit internaţional pentru omor şi vătămare corporală gravă, depistat de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, în urma unei operaţiuni ENFAST, a fost predat unei escorte din Suedia.

Citește și: Un bărbat a fost executat după ce și-a ucis cei doi copii. Cine a fost femeia care l-a ajutat?

Reamintim că, la data de 7 februarie 2024, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, în urma unei operaţiuni ENFAST declanşată la solicitarea autorităţilor judiciare din Suedia, au depistat un tânăr, de 16 ani, cetăţean suedez, urmărit internaţional pentru omor şi vătămare corporală gravă”, a transmis, miercuri, IGPR.

La mijlocul lunii februarie, autoritățile suedeze au emis un mandat european de arestare pe numele tânărului, în legătură cu incidentele de omor și vătămare corporală gravă. Se crede că acesta face parte dintr-un grup infracțional activ în traficul de droguri în nordul Europei și este suspectat de implicare în recrutarea unor indivizi pentru comiterea de crime la comandă.

Citește și: Mâna unui criminal din București, găsită în apropierea unui râu din Argeș. Cum a ajuns acolo

”Din cercetări a reieşit că tânărul ar fi parte a unui grup infracţional suedez, care ar avea preocupări în comiterea de omoruri şi atacuri cu bomba.

Acestea ar avea legătură cu traficul de droguri în regiunea de Nord a Europei, precum şi în spaţiul internaţional. Totodată, tânărul de 16 ani este cercetat pentru implicarea în angajarea unor criminali care ar lucra pentru una dintre grupările vinovate de comiterea a diferite omoruri la comandă”, a mai transmis sursa citată, potrivit News.ro.

Adolescentul a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus măsura preventivă a reţinerii, ulterior, aceasta fiind prezentată instanţei, care a luat măsura arestării preventive.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te