Plumb și cadmiu în ciocolata neagră a unui celebru producător american

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.12.2022 - 13:40
Producătorul american riscă să plătească despăgubiri mari- Foto. Hershey

Producătorul de ciocolată Hershey a fost dat în judecată în SUA fiind acuzat că vinde produse care conțin niveluri nocive de metal. Analizele de laborator au depistat cantități de plumb și cadmiu în ciocolata neagră, scrie BBC.

SHARE

Procesul a fost deschis de Christopher Lazazzaro care susține că firma a indus în eroare consumatorii pentru că nu a dezvăluit prezența plumbului și a cadmiului din produsele de ciocolată neagră.

Despăgubirile pe care le pretinde sunt uriașe. Christopher Lazazzaro a susținut că nu ar fi cumpărat produsele dacă ar fi fost conștient de prezența metalelor din ciocolata neagră. Procesul se referă la descoperirile recente ale revistei americane Consumer Reports (CR), care a testat 28 de batoane de ciocolată neagră pentru plumb și cadmiu.

Revista a susținut că 23 dintre ele, inclusiv ciocolata de la Hershey, Godiva și Lindt, conțineau „niveluri comparativ mai mari” de metale.

„Nivelurile ridicate de plumb și cadmiu din produsele alimentare sunt semnificative pentru consumatorii rezonabili, deoarece aceste substanțe chimice prezintă un risc serios pentru sănătate, chiar și în doze mici”, susține procesul, scrie și The Guardian.

Unele studii sugerează că antioxidanții și nivelurile relativ scăzute de zahăr din ciocolata neagră ar putea ajuta la prevenirea bolilor de inimă.

În special, batonul Special Dark de la Hershey și batonul de 70% de la Lily aveau un conținut ridicat de plumb, în ​​timp ce batonul de 85% de la Lily era bogat în plumb și cadmiu.

„Orice aliment poate conține metale grele dacă acestea sunt prezente în sol în concentrație mare”, a declarat nutriționistul Sheeba Majmudar pentru BBC.

„În prezent, nu există legi alimentare care să prevadă că toate loturile de alimente trebuie testate - până când te îmbolnăvesc. Deși nici un nivel de toxine nu este sigur, sloganul <<Cumpărător, atenție!>> este întotdeauna cel care vine în minte", a adăugat ea. 

Citește și: Predoiu despre realizările Ministerului Justiţiei: Obținerea unui raport pozitiv din cadrul MCV

Hershey a cumpărat în iunie anul trecut producătorul de produse cu conținut scăzut de zahăr Lily's, numindu-l „un mare plus la portofoliul în creștere al Hershey de mărci de gustări mai bune pentru tine”.

„Consumatorii se bazează pe [Hershey] pentru că sunt sinceri cu privire la ingrediente”, argumentează procesul. Se adaugă că „oamenii sunt preocupați de ceea ce se află în alimentele pe care le consumă”, în timp ce părinții sunt „preocupați de cum își hrănesc copiii”.

Citește și: VIDEO Mesajul premierului pentru Anul Nou: „Împreună am trecut prin provocări greu de imaginat”

Domnul Lazazzaro solicită despăgubiri de cel puțin 5 milioane de dolari (4,2 milioane de lire sterline) de la Hershey în acțiunea colectivă propusă. Atât avocații companiei Hershey și nici domnul Lazazzaro nu au răspuns solicitării de comentarii, adaugă BBC. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te