Platforma chineză TikTok a primit o amendă de aproape 16 milioane de dolari, în Marea Britanie

DE Florin Budescu | Actualizat: 04.04.2023 - 19:27
TikTok pe iPhone - Foto: Flickr/Nordskov Media

Autoritatea de reglementare a datelor din Marea Britanie a amendat TikTok cu 12,7 milioane de lire sterline (15,9 milioane de dolari), pentru o serie de încălcări ale legii privind protecția datelor inclusiv utilizarea abuzivă a datelor personale ale copiilor.

SHARE

Autoritatea de reglementare a datelor din Marea Britanie a amendat TikTok cu 12,7 milioane de lire sterline (15,9 milioane de dolari), pentru o serie de încălcări ale legii privind protecția datelor, inclusiv utilizarea abuzivă a datelor personale ale copiilor.

TikTok, amendă în Marea Britanie

Biroul Comisarului pentru Informații estimează că, în 2020, TikTok a permis ca peste 1 milion de copii sub 13 ani, din Marea Britanie, să folosească platforma sa, încălcând propriile sale reguli.

ICO a declarat că TikTok nu a făcut suficient pentru a verifica cine folosește platforma sa, nu a luat măsuri pentru a elimina copiii minori și nu a furnizat informații adecvate utilizatorilor, despre cum au fost colectate și utilizate datele lor.

Amenda se aplică încălcărilor regulilor între lunile mai 2018 și iulie 2020.

Citeşte şi: TikTok respinge apelurile către proprietarii chinezi, ByteDance, de a-şi vinde participaţiile

John Edwards, Comisarul pentru Informații din Regatul Unit, a declarat: „Există legi în vigoare pentru a te asigura că copiii tăi sunt la fel de în siguranță în lumea digitală, ca și în lumea fizică. TikTok nu a respectat acele legi.”

El a adăugat: „TikTok ar fi trebuit să știe mai bine. TikTok ar fi trebuit să se descurce mai bine.”

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat pentru CNN că compania „investește mult pentru a-i ajuta să țină sub 13 ani în afara platformei” și că nu a fost de acord cu decizia ICO.

Citeşte şi: Angajații din guvern care nu au voie cu TikTok pe telefoanele de serviciu. Siguranța, pe primul loc

„Echipa noastră de securitate, formată din 40.000 de salariaţi, lucrează non-stop pentru a menține platforma în siguranță pentru comunitatea noastră”, a spus purtătorul de cuvânt.

Amenda vine în momentul în care un șir de țări occidentale întorc spatele platformei de streaming video, deținută de China. Australia va interzice utilizarea TikTok pe dispozitivele guvernamentale „de îndată ce este posibil”, a anunțat mai devreme procurorul general al țării, invocând preocupări de securitate.

Statele Unite, Marea Britanie și Canada au anunțat toate interdicții similare, în timp ce în Noua Zeelandă aplicația urma să fie eliminată de pe toate dispozitivele cu acces la parlamentul țării, până la sfârșitul lunii martie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te