Pentagonul, categoric: „România și Polonia nu vor doborî ținte rusești. Ar implica NATO”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 04.10.2024 - 18:40
Pentagonul, categoric: „România și Polonia nu vor doborî ținte rusești” - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Pentagonul, categoric: „România și Polonia nu vor doborî ținte rusești” - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Pentagonul, categoric: „România și Polonia nu vor doborî ținte rusești. Ar implica NATO”. NATO nu va intercepta rachete și drone deasupra Ucrainei așa cum o face asupra Israelului, deoarece acestea sunt „două peisaje și câmpuri de luptă foarte diferite”, a declarat Pentagonul.

SHARE

Pentagonul, categoric: „România și Polonia nu vor doborî ținte rusești. Ar implica NATO”. 

Secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, a declarat categoric că NATO nu va intercepta rachete și drone deasupra Ucrainei, pentru că acest lucru ar implica Alianța „într-un război într-un mod diferit”.

Întrebată dacă lovirea țintelor rusești de pe teritoriul Poloniei sau României ar fi considerată o intervenție directă, Singh a declarat categoric: „Asta ne-ar implica într-un război într-un mod diferit”.

Ea a menționat, de asemenea, că Ucraina „a reușit să se apere cu succes împotriva atacurilor rusești asupra orașelor, populației și infrastructurii”.

Pentagonul, categoric: „România și Polonia nu vor doborî ținte rusești. Ar implica NATO”

„Vorbim despre două peisaje și câmpuri de luptă foarte diferite. Președintele, chiar la începutul când Rusia a invadat Ucraina, a îndrumat acest departament să ofere acesteia tot ceea ce are nevoie pe câmpul de luptă”.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a subliniat că Ucraina a avut mare succes în utilizarea apărării aeriene și a altor capacități pentru a-și recâștiga teritoriul.

Ea a raportat, de asemenea, o conversație dintre șeful Pentagonului, Lloyd Austin, și ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umierov, care s-a concentrat pe obținerea celor mai recente actualizări pe câmpul de luptă pentru a evalua mai bine ce capacități suplimentare ar putea avea nevoie Ucraina.

Singh a subliniat că președintele american Joe Biden a promis că Statele Unite nu vor interveni în războiul din Ucraina, ci vor sprijini Kievul în eforturile sale de a-și recâștiga teritoriul suveran.

Citește și: Moscova s-a speriat de ciocanul lui Rutte. Poate decide ca NATO să intre în război cu Rusia

Purtătorul de cuvânt a adăugat că SUA vor continua să ofere Ucrainei sprijinul necesar pentru atingerea acestui obiectiv, potrivit European Pravda.

Briefingul Pentagonului urmează vizitei, la 3 octombrie, a noului secretarul general al NATO, Mark Rutte, la Kiev, în timpul căreia președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a cerut cerut o „apărare comună a cerului ucrainean, ca și în cazul Israelului”.

Citește și: Avertisment dur la Gen.(r) Ben Hodges: „NATO nu este pregătită complet pentru un atac al Rusiei”

România, Polonia și Letonia, țări care s-au confruntat cu incidente ce au implicat drone letale iraniene Shahed date Rusiei și rachete rusești care le-au traversat spațiul, au cerut un răspuns comun al NATO, o aprobare pentru doborârea acestor ținte periculoase deasupra Ucrainei.

Mark Rutte a declarat că nu s-ar opune, dar sunt decizii pe care trebuie să le ia aceste țări.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te