Partidul lui Vladimir Putin, pe primul loc în alegerile din Rusia

DE Edi Neagu | 20.09.2021 - 11:17
Liderul de la kremlin, fără emoții în alegeri. FOTO: Kremlin.ru

Pe locul doi în preferințele votanților se află Partidul Comunist.

SHARE

Partidul pro-Kremlin, Rusia Unită, câştigă alegerile parlamentare desfăşurate în Rusia în zilele de 17, 18 şi 19 septembrie, cu peste 48,46% din voturi, potrivit ultimelor date comunicate de Comisia Electorală Centrală (CEC) din Rusia, potrivit Interfax şi TASS, în timp ce opoziţia evocă fraude electorale, conform dpa.

După numărarea a 72,20% din voturi, Rusia Unită a obţinut 48,46% din sufragii, aproape de majoritatea constituţională în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal).

În afară de aceasta, candidaţii partidului puterii conduc în 193 de circumscripţii majoritare dintr-un total de 225, relevă EFE.

CITEȘTE ȘI: Deputatul care vrea să conducă țara cu Biblia: două doctorate, 7 terenuri, 110.000 € dați împrumut

Pentru a dispune de o majoritate constituţională, partidul pro-Kremlin trebuie să obţină peste 300 din cele din cele 450 de locuri din Dumă.

Ca a doua forţă, potrivit datelor preliminare transmise de Comisia electorală, se situează Partidul Comunist cu 20,29% din sufragii, faţă de 13,34 % acumulate în alegerile din 2016.

De asemenea trec pragul de 5% necesar pentru a intra în parlament Partidul Liberal Democrat (LDPR), al lui Vladimir Jirinovski, cu 7,69%, social-democraţii Rusiei Juste, cu 7,43%, precum şi noul partid creat înaintea scrutinului "Oamenii noi", al patronului Faberlic, Aleksei Neceav, cu 5,5%, conform rezultatelor preliminare.

CITEȘTE ȘI: FOTO Cătălin Botezatu a făcut-o praf pe Andreea Marin: Ieftin, obosit. Daniela Crudu e mai bine

Aproximativ 110 milioane de ruşi cu drept de vot au fost chemaţi la urne, dintre care 2,6 milioane s-au înscris pentru a vota electronic, proces autorizat la Moscova şi în şase regiuni.

Rata de participare la aceste alegeri, care au durat trei zile, din cauza pandemiei de COVID-19, a depăşit 45%, conform datelor oficiale.

La precedentele alegeri legislative din 2016, rata de participare a fost de 47,88 %.

În alegerile trecute, partidul de guvernământ a câştigat peste 54,20% din voturi, ceea ce i-a permis să-şi adjudece 334 de locuri şi să adopte legi fără a se pune de acord cu opoziţia sistemică din parlament.

Duminică, cu puţin înainte de închiderea birourilor de vot, comuniştii au denunţat fraude în diferite regiuni ale ţării, începând cu partea europeană până în Siberia şi Orientul Îndepărtat, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.