Pacientul care a primit o inimă de porc a înjunghiat un bărbat în tinerețe

DE Edi Neagu | 14.01.2022 - 10:26
David Bennet a făcut 6 ani de închisoare. FOTO: Facebook

Bărbatul atacat cu cuțitul de către David Bennet a rămas paralizat în urma agresiunii.

SHARE

David Bennett este pacientul care zilele trecute a făcut un transplat de inimă de la un porc modificat genetic, o premieră în istorie, realizată în Maryland, Statele Unite, potrivit digi24.ro.

Vestea a făcut înconjurul lumii și dă speranță unei soluții revoluționare pentru mii de bolnavi care așteaptă, uneori în zadar, un organ compatibil. Numai că povestea acestui pacient a luat o întorsătură neașteptată și ridică semne de întrebare în legătură cu etica „celei de-a doua șanse”, scrie The Washington Post.

Leslie Shumaker Downey se afla acasă și avea grijă de cei doi nepoți ai ei, luni, când a primit un mesaj pe telefonul ei mobil. Fiica ei îi trimisese un link către un articol despre un bărbat de 57 de ani cu o boală cardiacă în fază terminală. Cu trei zile mai devreme, la Centrul Medical al Universității din Maryland, acesta primise o inimă de porc modificată genetic. Primul transplant de acest fel din istorie a salvat viața bărbatului și oferă acum posibilitatea de a salva și alte persoane. Ce mare descoperire pentru știință, s-a gândit femeia, citind titlul.

Citește și: Marian Vanghelie, reținut pentru trafic de influență la achziția de măști FFP2, tarabe și geluri

Apoi, telefonul i-a zbârnâit din nou. „Maaamăăă”, i-a scris fiica. I-a spus să se uite la numele bărbatului, iar Leslie a înghețat.

Bărbatul prezentat ca un deschizător de drumuri pentru medicină, David Bennett Sr., era același bărbat care fusese condamnat în 1988 pentru că îl înjunghiase de șapte ori pe fratele ei mai mic, lăsându-l paralizat. Edward Shumaker și-a petrecut următorii 19 ani într-un scaun cu rotile, apoi, în 2005, a suferit un atac cerebral și doi ani mai târziu a murit, cu o săptămână înainte de a împlini 41 de ani. 

Citește și: Școlile trec în online când 75% din paturile destinate pacienților COVID din județ sunt ocupate

„Ed a suferit. Ani și ani, familia mea s-a confruntat cu o traumă, în timp ce Bennett, după ce a ieșit din închisoare, și-a văzut mai departe de viață. Iar acum primește o a doua șansă, cu o inimă nouă. Cred că ar fi trebuit ca inima să ajungă la cineva care să merite asta”, a comentat Leslie Shumaker Downey.

Fratele ei era un tânăr chipeș. Fusese coleg în liceu cu Bennett, iar motivul furiei acestuia a fost legat de gelozie: își văzuse soția râzând și bând cu el într-un bar. În urma atacului, Shumaker a pierdut patru litri de sânge și a avut leziuni la stomac, splină și alte organe.

Bennett a fost condamnat la 10 ani de închisoare, a executat șase ani din pedeapsă și a fost eliberat în 1994. Deși a fost condamnat și la plata unor daune considerabile, banii n-ar fi venit niciodată, susține Leslie Shumaker Downey.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te