Ovidio Guzman, unul dintre fiii temutului traficant "El Chapo", extrădat de Mexic în SUA

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.09.2023 - 09:09
Ovidio Guzman, unul dintre fiii temutului traficant "El Chapo", extrădat de Mexic în SUA - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ

Ovidio Guzman, unul dintre fiii temutului traficant "El Chapo", a fost extrădat de Mexic în SUA. Acesta este inculpat pentru trafic de droguri, spălare de bani şi alte infracţiuni violente.

SHARE

Mexicul l-a extrădat vineri în Statele Unite pe Ovidio Guzman, unul dintre fiii traficantului mexican de droguri Joaquin Guzman, cunoscut ca "El Chapo", au declarat autorităţile americane, relatează Agerpres, citând AFP.

"Astăzi, forţele de ordine americane şi mexicane l-au transferat cu succes către Departamentul de Justiţie al SUA pe Ovidio Guzman Lopez, unul dintre fiii lui 'El Chapo' şi care a fost inculpat pentru trafic de droguri, spălare de bani şi alte infracţiuni violente", au indicat într-un comunicat serviciile Departamentului american de securitate internă.

Citește și: Halep, suspectă că s-a dopat și la Wimbledon. Ar fi luat substanțe interzise în formă continuată

"Extrădarea lui Lopez demonstrează importanţa cooperării dintre guvernele american şi mexican în combaterea traficului de droguri", a adăugat departamentul, mulţumind Mexicului pentru acest transfer.

Cu câteva zile înainte de vizita preşedintelui american Joe Biden, în ianuarie anul trecut, autorităţile mexicane l-au arestat pe Ovidio Guzman, în vârstă de 32 de ani, într-o operaţiune care a provocat moartea a cel puţin 29 de persoane şi a dus la schimburi de focuri de armă intense între forţele de poliţie şi bărbaţi înarmaţi în Culiacan, un oraş cu 800.000 de locuitori din nord-vestul Mexicului.

Cunoscut drept "El Raton", Ovidio Guzman este unul dintre fiii fondatorului Cartelului Sinaloa, care execută în prezent pedeapsa cu închisoare pe viaţă în Statele Unite. Autorităţile americane îl consideră un membru important al cartelului alături de fratele lui, Joaquin Guzman Lopez.

Citește și: Care sunt semnele prin care îți poți da seama că un copil consumă droguri. Explicația medicilor

Soţia lui "El Chapo", Emma Coronel Aispuro, condamnată în noiembrie 2021 de justiţia americană la trei ani de închisoare, a fost pusă miercuri în libertate, potrivit registrelor administraţiei penitenciare. Potrivit termenilor condamnării sale, ea va rămâne în libertate supravegheată timp de patru ani.

Joaquin Guzman era considerat cel mai puternic traficant de droguri din lume înainte de arestarea lui în 2016 şi extrădarea sa în SUA, în 2017.

Condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viaţă în urma unui proces derulat în regim de maximă securitate la New York, "El Chapo" îşi execută pedeapsa într-o închisoare de maximă securitate în statul Colorado.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te