Orban: Viorica Dăncilă se comportă ca şi cum este pilotată în continuare de Liviu Dragnea

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 11.07.2019 - 16:26
Liderul PNL Ludovic Orban/Foto: Cotidianul.ro

Liderul PNL Ludovic Orban afirmă că Orban premierul Vasilica Viorica Dăncilă se comportă ca şi cum ”este pilotată în continuare de Liviu Dragnea şi grupul său de infractori”, dar că nu are cale de scăpare, pentru că legile justiţiei trebuie corectate.

SHARE

”Aşa cum ne aşteptam, atitudinea PSD de după alegerile din 26 mai, când a încercat să dea impresia publică a unei revizuiri a abordării legate de justiţie, de lupta anticorupţie şi de funcţionarea statutului de drept, nu a fost altceva decât simulacru jenant menit să oprească excluderea PSD din familia socialiştilor europeni. Practic, PSD este partidul care, după ce a fost făcut knockout, se ridică loveşte mişeleşte sub centură, ca un derbedeu care nu-şi poate reprima apucăturile de interlop. Premierul Vasilica Viorica Dăncilă se comportă ca şi cum este pilotată în continuare de Liviu Dragnea şi grupul său de infractori, care domină decizia la nivelul PSD. Aceeaşi atitudine, aceleaşi metehne, aceleaşi obiective ilegitime pentru protejarea celor certaţi cu legea”, afirmă Orban, potrivit news.ro.

El subliniază că Guvernului i s-a cerut de către preşedintele României, Klaus Iohannis, să elaboreze un proiect de lege pentru implementarea tuturor recomandărilor GRECO, ale Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene.

”Nu i s-a cerut o ordonanţă de urgenţă, ci ca actualul premier şi preşedinte al PSD, adică ceea ce ar trebui să se numească şef al majorităţii parlamentare, să asume politic remedierea erorilor legislative din domeniul justiţiei. Adică să-şi corecteze mizeriile pe care PSD le-a generat, inclusiv prin desfiinţarea acestei Secţii Speciale devenită o Secţie de Miliţie Politică împotriva magistraţilor.”, explică liderul liberal.

Conform lui Ludovic Orban, orice altă abordare, orice justificări inventate pentru a nu da curs acestei solicitări, nu face decât să aşeze Guvernul României pe o poziţia anti-europeană, anti-occidentală, împotriva intereselor generale ale românilor care trebuie să se bucure de toate beneficiile apartenenţei ţării noastre la Uniunea Europeană.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -