O femeie a călătorit 5.000 km ca să se întâlnească cu bărbatul cunoscut online: Ucisă pentru organe

DE Alin Crișan | Actualizat: 25.11.2022 - 21:23
Blanca Arellano a călătorit 5.000 km pentru un bărbat cunoscut online și ar fi fost ucisă pentru organe FOTO: Twitter/ Karla Arellano

Blanca Arellano, în vârstă de 51 de ani, din Mexic, a cunoscut un bărbat peruan prin intermediul unei aplicații, iar după câteva luni de discuții online, a decis să călătorească pentru a-l întâlni.

SHARE

Familia femeii a spus că ea a zburat la Lima pe 31 octombrie pentru a-l întâlni pe Juan Pablo Jesús Villafuert, de 37 de ani.

Ultima discuție cu rudele a avut loc pe 7 noiembrie, când i-a spus nepoatei ei, Karla Arellano, că lucrurile decurg conform așteptărilor și că se înțelege bine cu bărbatul cunoscut online, potrivit El Pais.

Citește și: SONDAJ: Nicușor Dan, spulberat de Firea. Candidatul-surpiză care poate bate PSD în București

Însă după această conversație, Blanca nu a mai putut fi contactată. Karla, nepoata victimei, a distribuit pe Twitter un mesaj în care spunea că rudele se tem pentru viața femeii.

„Nu m-am gândit niciodată că voi fi în această situație, dar astăzi vă cer sprijinul pentru a răspândi această postare și pentru a găsi unul dintre cei mai iubiți și importanți oameni din viața mea. Mătușa mea Blanca Olivia Arellano Gutiérrez a dispărut luni, 7 noiembrie, în Peru. Ne temem pentru viața ei.”

Citește și: Companie din China, câștigătoarea contractul pentru construcţia Lotului 3 - Centura București-Nord

Disperată să obțină niște răspunsuri, Karla l-a contactat și pe Juan Pablo Jesús Villafuert, care i-a spus că mătușa ei se „hotărâse să se întoarcă în Mexic”.

După această conversație, Karla a mai făcut o postare pe Twitter și a scris: „Au fost în Huacho și ea a plecat la Lima singură, cu intenția de a ajunge în Mexic, dar asta nu s-a întâmplat”.

Corpul femeii, descoperit dezmembrat

Potrivit autorităților, un pescar a găsit un cap fără chip în portul Huacho, pe 9 noiembrie. Ulterior, criminaliștii au găsit un braț și un trunchi din care fuseseră scoate toate organele. Mâna avea un singur deget pe care a rămas un inel.

În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit că bucățile de cadavru erau ale Blancăi Arellano, după ce familia a identificat inelul.

Citește și: Noi reguli pentru reducerea facturilor la energie: Care sunt consumatorii afectați de schimbare

Pe 17 noiembrie, Villafuerte a fost arestat, acesta fiind suspectul principal pentru uciderea femeii, iar anchetatorii verifică în prezent dacă crima este legată de recoltarea de organe. Procurorul general din Peru, Zoraida Ávalos, a declarat pentru presa locală: „Juan Pablo Villafuerte a fost arestat sub acuzația de trafic de organe umane”. Autoritățile cred că nu a acționat singur.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te