O comoară de 1 milion de dolari, ascunsă în Munții Stâncoși, găsită după 10 ani de căutări

DE Adelina Sahlean | 08.06.2020 - 13:00
Foto: Captură Video

După ce timp de zece ani, mii de curajoși s-au aventurat în Munții Stâncoși din Statele Unite pentru a căuta un cufăr de bronz plin cu monede de aur, rubine, smaralde și diamante, comoara a fost într-un final găsită.

SHARE

Anunțul a fost făcut duminică de Forrest Fenn, un colecționar de artă și antichități în vârstă de 89 de ani. El este cel care a creat această vânătoare de comori, devenită celebră, relatează CNN.

„Era sub cerul liber, în vegetația bogată din pădurile Munților Stâncoși și nu se clintise din locul în care am ascuns-o acolo, acum mai bine de 10 ani”, a scris colecționarul pe site-ul său. „Nu știu cine e persoana care a găsit-o, dar poezia din cartea mea l-a condus la locul precis”, a mai spus excentricul colecționar.

Comoara a fost găsită acum câteva zile de un bărbat care nu a dorit să-i fie știut numele. El a dovedit că a găsit-o trimițându-i lui Fenn o fotografie a cufărului cu nestemate. Estimată la peste un milion de dolari, comoara ascunsă de Fenn a fost modalitatea prin care colecționarul s-a gândit să-i facă pe oameni să exploreze natura și să le dea o speranță celor afectați de criza din 2007-2008.

Indiciile care duceau spre comoară au fost incluse într-o poezie de 24 de versuri publicată într-o autobiografie a lui Fenn din 2010. Colecționarul estimează că în jur de 350.000 de oameni din toată lumea au mers să caute cufărul. S-au făcut grupuri dedicate pe rețelele sociale. „Comoara lui Fenn” are și pagină dedicată pe Wikipedia.

Unii oameni au renunțat la slujbe pentru a se putea dedica în exclusivitate găsirii comorii. Cel puțin patru dintre ei și-au pierdut viața, din păcate, în această aventură.

Cufărul cântărea 9 kilograme, iar comorile pe care le conținea alte 10 kilograme. Colecționarul din Santa Fe (statul New Mexico) le-a adus în locul în care le-a ascuns făcând două excursii separate.

Ideea - care i-a venit după ce bărbatul a învins cancerul - a stârnit frenezie, dar și o serie de controverse de-a lungul anilor, iar Fenn însuși a avut probleme la un moment dat cu autoritățile, care i-au percheziționat casa. Unii au pus la îndoială că există cu adevărat o comoară ascunsă de Fenn, iar atmosfera aceasta este întreținută și acum de anunțul destul de misterios al găsirii ei de către o persoană rămasă anonimă. Fenn nu a spus decât că este cineva din estul Statelor Unite. Nu este clar, de asemenea, ce se va întâmpla acum cu comoara.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.