Nici Melania Trump nu se lasă dusă de la Casa Albă. Încă nu a invitat-o pe Jill Biden

DE Adina Mutăr | 11.11.2020 - 20:58
sursă reuters

Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, se comportă ca și când soțul ei n-ar fi pierdut alegerile de săptămâna trecută și încă nu a invitat-o la Casa Albă pe Jill Biden, îngreunând procesul de tranziție.

SHARE

La 10 noiembrie, în urmă cu patru ani, Melania Trump lua ceaiul la Casa Albă invitată, conform protocolului, de Michelle Obama, care i-a fost ghid într-un prim tur al reședinței executive.

De data aceasta, nu se vede nicio mișcare către o tranziție a Aripii de Est și a reședinței executive.

În schimb, o sursă de la Casa Albă, a declarat pentru CNN, că programul zilnic al Melaniei Trump este unul obișnuit, axat pe întâlnirile de zi cu zi și planificarea sărbătorilor.

Unii apropiați ai familiei sunt de părere că Melania Trump este blocată de refuzul președintelui Donald Trump de a accepta victoria lui Joe Biden.

Primirea tradițională a Primei Doamne alese la Casa Albă are un sens diferit de întâlnirea dintre fostul și președintele ales. Rolul Primei Doamne este de a explica funcționarea Casei Albe, eventual de a da sfaturi administrative, dacă sunt cerute și are ca scop principal eliminarea tensiunilor politice din campanie.

Imaginea Melaniei Trump savurând ceaiul cu Jill Biden ar fi un moment de ușurare pentru întregul colectiv ce deservește Casa Albă.

De data asta, evenimentul se lasă așteptat, iar tradiționalul „Bine ați venit acasă” nu se știe când va răsuna la Casa Albă.

„Aceasta este o situație mai sensibilă. Melania nu poate face invers decât fac președintele și administrația sa”, a declarat Anita McBride, care a ocupat funcția de șef de cabinet al Laurei Bush.

Însă, cu fiecare zi care trece fără a începe procesul de tranziție, sarcina de a pregăti Casa Albă pentru o nouă familie și de a o muta pe cea actuală devine mai dificilă.

Ziua Inaugurării este un eveniment planificat la minut, plecarea unei familii și instalarea alteia nu este o treabă simplă. Melania însăși a avut nevoie de mai mult timp pentru a-și aranja zona ei de reșendință după confortul său. Numai despachetarea hainelor Primei Doamne și aranjarea în vestiar ia mai multe zile, pentru că este vorba de ținute oficiale, nu de modă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.