New Jersey: cu cheltuieli de 153 USD, un camionagiu l-a învins pe puternicul lider democrat local

DE Valentin Mirică | Actualizat: 04.11.2021 - 14:05
Edward Durr, fotografie din campanie

Alegeri locale în statul american New Jersey: cu cheltuieli de 153 USD, un camionagiu, Edward Durr, l-a învins pe puternicul lider democrat local, Steve Sweeney, în competiția pentru un loc în senatul acestui stat.

SHARE

Edward Durr are 58 de ani, lucrează ca șofer de camion la o firmă locală, are trei copii și este republican. 

Citește și: Extremistul care l-a amenințat pe Raed Arafat cu moartea: Îl invit la masă și îi dau și femeia mea

Potrivit presei, datele inițiale arată că el a cheltuit 153 de dolari în campanie, din care 66 de dolari a fost o masă, la o gogoșerie, pentru staf-ul său. Durr apreciază că, la final, cheltuielile sale vor ajunge la circa 8.000 de dolari. 

Contracandidatul său democrat a strâns 750.000 de dolari într-o singură noapte, din donații. 

Obiectivele politice enunțate de Durr sunt scăderea taxelor, un mediu de afaceri prietenos și mai puțină bătaie de cap dacă ai nevoie să porți o armă. 

Durr a renunțat la cursele pe distanțe lungi și și-a luat o slujbă care i-a permis ca după-amiaza să meargă din ușă în ușă, pentru a-și face campanie. 

„Am mers pe jos trei până la patru ore în zilele de marți și miercuri. Sâmbăta și duminica, am mers șase până la opt ore. Aveam de obicei o jumătate de duzină de voluntari. O dată am ieșit și am avut doisprezece până la treisprezece voluntari cu noi”, a spus el, pentru site-ul breitbart.com. 

„Crede-mă, multe zile nu am avut chef să merg pe jos. Era prea cald, mă dureau gleznele și picioarele - nu mai sunt tânăr și am gută și fasciită plantară - a fost un lucru greu“, a mai povestit Durr pentru Breitbart. 

Guvernatorul statului New Jersey, democratul Phil Murphy, a fost reales la limită miercuri, cu un avans mult mai mic faţă de opozantul său republican decât prognozau sondajele. 

Citește și: Tatăl natural al fetiței de 4 ani ucise la Arad: Vreau să vin în România să-mi iau băiețelul

În statul Virginia, republicanul Glenn Youngkin a câştigat în defavoarea democratului Terry McAuliffe, fost guvernator (2014-2018). În acest stat Joe Biden a câştigat detaşat în urmă cu un an împotriva lui Donald Trump. McAuliffe a fost susținut în campanie de Biden și de fostul președinte Barack Obama. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.