Ministrul de externe maghiar: Ungaria refuză transferul puterii către Bruxelles

DE Daniel Toșa | Actualizat: 08.09.2021 - 22:54
Ministrul de externe al Ungariei atacă UE: Ungaria refuză transferul puterii către Bruxelles/FOTO: Facebook/Peter Szijjarto

UE nu permite să aibă loc dezbateri democratice bazate pe respect reciproc, a declarat marţi ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

SHARE

Adresându-se în cadrul unui forum economic desfăşurat în orașul Karpacz din sudul Poloniei, Peter Szijjarto a subliniat importanţa angajării în dezbateri oneste despre depăşirea provocărilor cu care se confruntă Europa. Oficialul de la Budapesta s-a plâns însă că cei ale căror opinii diferă de curentul principal au fost adesea etichetaţi ca „antieuropeani” şi marginalizaţi, transmite Agerpres. 

Ungaria nu vrea ca Bruxelles-ul să aibă mai multe puteri 

Interesele Ungariei stau într-o UE puternică, bazată pe state membre puternice capabile să îşi păstreze patrimoniul, identitatea naţională şi cultura, respingând direct poziţia federalistă extremistă ce favorizează înfiinţarea unor State Unite ale Europei, a spus Szijjarto, adăugând în același timp că Ungaria este împotriva transferului mai multor puteri către instituțiile europene de la Bruxelles.

Citește: Un profesor de la UMF București îndeamnă studenții să nu poarte mască. „E un instrument al fricii”

În ceea ce priveşte nivelul de competitivitate al Uniunii Europene, șeful diplomației maghiare a declarat că statele membre ar trebui lăsate să decidă asupra propriilor politici de impozitare. Totodată, Szijjarto a subliniat importanţa concurenţei interne și a făcut referire, de asemenea, la blocarea extinderii UE, spunând că aceasta afectează competitivitatea, în special după Brexit, Peter Szijjarto a mai spus că blocarea extinderii granițelor blocului comunitar face parte din eşecul UE de a încheia un acord-cadru cu Elveţia.

Oficialul guvernamental de la Budapesta a transmis și că UE ar trebui să acţioneze imediat pentru a admite Serbia în blocul comunitar, susţinând că acest lucru ar servi drept factor stabilizator pentru regiunea Balcanilor de Vest.

Citește și: Interlopul Geamai, fost hoț de cai, turnat de iubită după ce-a bătut-o. Armele, îngropate la palat

Grupul de la Visegrad este sufletul politicii externe ungare

Printre altele, Szijjarto a numit cooperarea de la Visegrad sufletul politicii externe ungare, subliniind că împreună Ungaria, Republica Cehă, Polonia şi Slovacia au obţinut succese în legătură cu probleme pe care nu le-ar fi putut aborda singure.

Dacă grupul de la Visegrad nu s-ar fi menţinut, UE ar fi relocat astăzi migranţi conform cotelor obligatorii între statele sale membre, a mai punctat ministrul ungar de Externe, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te