Mieii regelui Charles, furați de trei activiste: S-au predat polițiștilor. Motivul gestului

DE Alin Crișan | Actualizat: 25.05.2023 - 21:54
Trei activiste au furat trei miei de pe domeniul Sandringham, o proprietate deţinută de regele Charles al III-lea. Foto: Twitter/Animal Rising

Trei activiste au furat trei miei de pe domeniul Sandringham, o proprietate deţinută de regele Charles al III-lea în comitatul englez Norfolk.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Ele au vrut să atragă atenția asupra problemei creșterii animalelor în scopuri alimentare.

Mieii regelui Charles, furați de trei activiste

Imagini publicate joi pe Twitter de asociaţia Animal Rising arată trei femei care furau de pe un câmp trei miei pentru a le oferi "o viaţă în libertate", potrivit unei declaraţii făcute de una dintre activiste, care dezvăluia totodată că se afla în acel moment pe domeniul Sandringham. 

"Altfel, mieii ar fi fost duşi la abator în curând şi oamenii i-ar fi mâncat", a adăugat aceeaşi activistă, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Într-un comunicat, asociaţia Animal Rising precizează că operaţiunea de "salvare" a avut loc miercuri seară "în jurul orei locale 20:00" (19.00 GMT) şi că trei activiste s-au predat apoi la Poliţie.

Poliţia din Norfolk a confirmat într-un comunicat de presă că trei femei "s-au predat voluntar" la comisariatul din Slough, în apropiere de Windsor, şi că ele au fost arestate "pentru suspiciune de furt".

Citește și: Președintele Germaniei, în vizită oficială la Timișoara: „Se va întâlni cu mai mulţi timişoreni”

Acţiunea marchează începutul unei serii de alte operaţiuni de "salvare" a unor animale pe care Animal Rising intenţionează să le desfăşoare pe timpul verii pentru a-i sensibiliza pe britanici în legătură cu o schimbare a obiceiurilor lor alimentare, a precizat asociaţia.

Domeniul Sandringham, amenajat pe o suprafaţă de câteva mii de hectare de păduri, culturi agricole şi grădini, aparţine familiei regale britanice de cinci generaţii şi a fost moştenit de regele Charles al III-lea după moartea mamei sale, regretata regină Elisabeta a II-a.

Joi, trei activişti din mişcarea ecologistă Just Stop Oil au fost arestaţi la Londra după ce au aruncat cu vopsea portocalie peste o instalaţie florală expusă la Chelsea Flower Show, a precizat această asociaţie.

Citește și: NATO își desfășoară forțele în Republica Moldova: Exerciții comune cu armata, pe fondul războiului

Just Stop Oil, care îi cere Guvernului britanic să renunţe la exploatările de hidrocarburi din ţară, şi-a intensificat atât de mult acţiunile şocante în ultimele luni, încât Guvernul conservator al Regatului Unit a adoptat o lege prin care a sporit atribuţiile Poliţiei pentru a lupta eficient împotriva unor astfel de acţiuni. 

Mai mulţi activişti ai mişcării Just Stop Oil au fost arestaţi în marja celebrărilor organizate cu ocazia încoronării regelui Charles al III-lea, pe 6 mai, la Londra.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te