Manual FSB de câștigat războiul din Ucraina: „Luptăm pentru voi, vă returnăm pământul mai târziu”

DE Elena Andrei | Actualizat: 07.06.2022 - 08:44
Manual FSB de câștigat războiul din Ucraina/foto: reuters

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a obținut acces la manualele de propagandă ale serviciilor speciale rusești privind "acoperirea adecvată a operațiunii speciale" în Ucraina, potrivit purtătorului de cuvânt al SBU, Artem Dehtiarenko.

SHARE

Potrivit lui Dehtiarenko, angajații Departamentului 5 al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) recunosc în documentele lor că populația rusă încă nu înțelege de ce războiul a fost singura modalitate posibilă de „a atinge obiectivele Federației".

Prin urmare, serviciul special rus încearcă să găsească noi argumente pentru a explica acest lucru și a justifica crimele armatei ruse.

În acest manual, se observă destul de exact consecințele cu care se confruntă acum Kremlinul, după atacul asupra Ucrainei: neîncredere în mass-media rusească și în orice declarație a Federației Ruse, un nivel ridicat de pacifism în rândul tinerilor ruși, lipsa totală a sprijinului populației ucrainene pentru acțiunile soldaților ruși.

Pentru a schimba situația, serviciile speciale rusești cred că trebuie să facă mai multe videoclipuri despre așa-numiții „eroi eliberatori" (folosind, printre altele, narațiunea despre „oamenii politicoși" folosită la ocuparea Crimeii), salvarea animalelor, reunirea familiilor separate și așa mai departe.

Citește și

Ucrainenii susțin că țin la respect flota rusă din Marea Neagră la 100 km de coasta Ucrainei

Un test pentru tratarea cancerului rectal a avut un rezultat uluitor: Toți pacienții, în remisie

„Dar întreaga lume și-a dat seama că armata rusă este formată din violatori, jefuitori și criminali de război. Acest lucru a fost confirmat în mod repetat de invadatorii înșiși în conversațiile lor interceptate de SBU, în care vorbesc despre torturarea și împușcarea civililor, violurile, jefuirea aparatelor de uz casnic", spune Dehtiarenko.

O altă modalitate de a albi crimele Federației Ruse cu ajutorul acestui manual este inventarea unor așa-zise „povești de succes" în teritoriile ocupate temporar în Ucraina și a unor planuri de reconstrucție postbelică a acestora.

Dar mai întâi, FSB cere ca toate canalele de televiziune ucrainene să fie închise în aceste teritorii și să fie difuzate programe rusești cu mesajul ridicol „Luptăm pentru voi, pentru a vă transfera aceste teritorii mai târziu".

Pentru a răspândi narațiunile necesare în teritoriile controlate de guvernul ucrainean, invadatorii plănuiesc să „lanseze noi proiecte media și rețele viabile de agitatori în contextul interzicerii televiziunilor și radiourilor rusești".

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te